ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Prelungirea CCC


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua,

Am o nelamurire. In mai 2013 mi-a expirat concediul de crestere copil, de doi ani. Din motive medicale, am fost nevoita sa iau in continuare o saptamana de concediu medical pentru copil. In urma unor investigatii, am hotarat prelungirea concediului de ingrijire copil pe durata a inca unui an. Intrebarea mea ar fi urmatoarea. Exista vreun risc sa se intample ceva cu locul meu de munca pe durata acestui an? Mai precis, sa pierd locul de munca in acest interval?

Mentionez faptul ca sunt cadru didactic titular si lucrez in invatamant de 5 ani.

Adaugata in: Concedii
Aniela Ana
 User  Aniela Ana
a intrebat la 14 Mai. 2013
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 15 Mai. 2013
In primul rand nu aveti cum sa prelungiti concediul pentru crestere copil cu inca un an decat daca a fost incadrat in grad de handicap, in baza unui certificat aferent. Altfel, legal nu avei voie si nu vi s-a aproba o astfel de cerere. Caz in care va ramane doar varianta unui concediu fara plata pentru nevoi personale.

Daca intr-adevar vorbim de un handicap si se va dispune prelungirea contractului de munca pe baza certificatului, atunci in mod normal angajatorul nu va poate concedia pe durata concediului sau timp de 6 luni de la revenire, daca nu ati beneficiat deja de aceasta masura de protectie. Insa daca aveti contract de munca pe perioada determinata, acesta va expira de drept, angajatorul neavand obligatia de a-l prelungi.

Alte intrebari despre Concedii

TOP RASPUNSURI 2024