ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Prelungirea stimulent insertie


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua! Am optat in 2014 pentru cci 2 ani. Copilul este nascut pe 4 august 2014. M-am intors la munca pe data de 1.04.2016. As dori sa stiu daca dupa noua lege care va intra in vigoare de la 1 iulie 2016 ma incadrez pentru prelungirea indemnizatiei pana la varsta de 3 ani a copilului.

Ioana Pricope
 User  Ioana Pricope
a intrebat la 02 Iun. 2016
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Adriana Iancu
 Expert Adriana Iancu
a raspuns la intrebare la 03 Iun. 2016
Stimulentul de insertie nu este o indemnizatie,este acea suma de bani pe care statul o acorda parintilor care, desi aflati in concediul de crestere a copilului, se hotarasc sa se intoarca la serviciu inainte de incheierea concediului.
Si da, in situatia in care la data de 01.07.2016 va aflati i plata stimulentului de insertie, acesta se va prelungi pana la data la care copilul va implini 3 ani.
Legea 66/2016
Articolul III
(1) Pentru persoanele care, la data intrarii in vigoare a prezentei legi, beneficiaza de concediul si indemnizatia pentru cresterea copilului, de concediul fara plata sau de stimulentul de insertie reglementate de Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 111/2010 privind concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copiilor, aprobata cu modificari prin Legea nr. 132/2011, cu modificarile si completarile ulterioare, modificarile aduse prin prezenta lege se aplica dupa cum urmeaza:
c)pentru persoanele aflate in plata stimulentului de insertie, indiferent de optiunea de concediu exprimata initial, si care nu se afla in situatia prevazuta la lit. a), prelungirea perioadei de acordare a stimulentului pana la implinirea de catre copil a varstei de 3 ani, respectiv 4 ani, in cazul copilului cu handicap, se face din oficiu.

Alte intrebari despre Concedii

Expertii nostri
Ioana Popa
Viviana Serni George Andreescu Marius Ion violeta Georgescu Radu Anton adriana iancu
TOP RASPUNSURI 2024