ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

probleme cu angajatorul


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua. Drag forum, dragi colegi si specialisti in lege, rog un pic de ajutor in solutionarea unei probleme pe care o preantampin la locul de munca.
Sunt tatic, lucrez in armata, indeplinesc conditiile legale pentru indemnizatie si concediu. Insa, ajuns la angajator, mi s-a zis asa:
Desi indeplinesc toate conditiile legale la concediu, odata aprobat dosarul de ei, nu mai imi pot elibera "Aprecierea de serviciu"! - daca sunt absent, pe baza a ce sa-mi dea aprecierea? Deci..mi s-a dat de inteles ca imi risc locul de munca...Asa mi s-a zis. Rog cateva sfaturi, ceva articole sau o solutie cat mai concreta!
Va multumesc.

Adaugata in: Concedii Dosar
A D
 User  A D
a intrebat la 14 Aug. 2012
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

3 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului a d la 14 Aug. 2012
Da, puteti depune dosarul imediat dupa nastere in aceste conditii. Mult succes si sanatate!
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
A D
 User A D
a raspuns userului Ioana Popa la 14 Aug. 2012
Multumesc mult pentru raspuns! Chiar maine cand ma duc sa-mi solutionez dosarul la munca o sa le precizez aceste aspecte..cat si modificarea OUG 124/2011.Este dreptul meu, al familiei mele si trebuie sa mi se respecte, sper sa reusesc.
Inca ceva, sotia nu a luat concediul de maternitate, nici 12 luni lucrate/cotizate la stat nu are, in acest caz am dreptul sa-mi incep dosarul din prima zi imediat dupa nasterea copilului?
Multa sanatate si Doamne ajuta.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [1] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 14 Aug. 2012
Legal, concediu de crestere copil nu ar trebui sa va puna in pericol locul de munca, din punctul meu de vedere este o discrimiare in acest caz. Este un drept pe care il puteti solicita conform legii iar angajatorul nu il poate refuza. Concediul crestere copil nu este inregistrat ca absenta de la locul de munca, ci drept perioada de suspendare a contractului ca urmare a acordarii acestui tip de concediu.

Aprecierea de serviciu presupun ca se refera la acordarea unor drepturi ce tin de vechimea in serviciu, ceea ce iar nu este in regula pentru ca OUG 111/2010, dupa modificarea prin OUG 124/2011, prevede ca perioada de concediu pentru crestere copil reprezinta vechime in munca, serviciu, dar si in specialitate si se ia in considerare la acordarea drepturilor aferente.

Alte intrebari despre Concedii

TOP RASPUNSURI 2024