ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

recalculare indemnizatie Concediu Crestere Copil


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua!
ma aflu in urmatoarea situatie si as dori daca este cu putinta sa ma indrumati: in august 2013 am nascut, intrand in CM apoi in CCC. Pentru calcularea indemnizatiei pentru CCC au fost luate in calcul veniturile nete pe ultimele 12 luni, in cazul meu salariu si sumele primite din munca prestata intr-o conventie civila. In urma analizarii stagiului de cotizare nu a reiesit baza de calcul pentru stabilirea sumelor supuse impozitului la conventia civila motiv pentru care am depus adeverinte privind sumele supuse impozitului eliberata de ANAF, desi la intocmirea dosarului am depus adev. de venit de la angajatorul cu care aveam incheiata conventia civila. Fiind bugetara am inaintat anumite actiuni privind drepturile salariale (taierea salariului cu 25%, etc) in urma carora am castigat anumite sume ce trebuia sa ni se restituie numai ca acele sume s-a stabilit ca se vor acorda esalonat. O parte din acele sume, un anumit procent mi s-a acordat si luat in calcul la indemnizatie insa nu suma reala care ar fi fost mai mare calculata pe anul X sa zic nu ...% din suma ce ar fi trebuit sa o primesc. Restituirea acelor sume a continuat si fiind in CCC, este legal?va trebui sa restitui acele sume? gandesc ca daca sumele restituite sunt supuse impozitului ar fi trebuit luate in calcul si la calculul CCC, nu? ce ar trebui sa fac in aceste situatii??? Este posibila o recalculare a indemnizatiei CCC???Multumesc anticipat!

Adaugata in: Concedii Ccc
Daniela Marina
 User  Daniela Marina
a intrebat la 20 Ian. 2015
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

2 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Daniela Marina
 User Daniela Marina
a raspuns userului Ioana Popa la 26 Ian. 2015
deci eu am lucrat in 2012 si 2013, am nascut in august 2013, mi-am luat CIC din decembrie 2013, din august pana in decembrie am fost in Concediu Maternitate. La calculul indemnizatiei CIC am depus adev. de la serv. unde am lucrat cu norma intreaga si de la un alt angajator unde am fost colaborator. La intocmirea dosarului am avut nevoie de stagiul de cotizare de la Casa de Pensii de unde nu se putea deduce baza de calcul pentru conventie motiv pentru care am depus adev. de venit de la ANAF privind venitul supus impozitului pe 2012 si 2013 in urma carora s-a stabilit un venit net anual, apoi s-au calculat cei 85% din acesta. La serviciu unde am fost angajata cu norma intreaga a fost dusa adeverinta de salariu cu salariul incasat pe cele 12 luni anterioare nasterii. Inainte de intrarea in CIC mai exact in 2010, daca nu ma insel, in urma unor procese colective am castigat anumite drepturi salariale care se refereau la taieri salariale s.a.In urma acestora s-au stabilit ca va trebui sa ni se recalculeze sal. si sa primim o anumita suma ( am angajat un expert financiar pentru calculul acestor sume), insa ?conducerea tarii? a considerat ca acele sume ni se vor acorda esalonat pana in 2016 astfel ca in 2012 am luat 5%, in 2013 10 % si asa mai departe, acum eu fiind in CIC inca mai primesc acele transe, intrebarea este aceste sume, daca se refera si la anii 2012 si 2013 nu ar fi trebuit sa intre in calculul indemnizatiei? intr-adevar s-au acordat anumite sume in acei ani dar numai un anumit procent nu suma totala. Consider ca nu ma ?incalzeste? faptul ca mi se acorda acum banii cuveniti pe acea perioada, cea dinaintea nasterii copilului. Intrebam daca nu mi se imputa sumele primite din aceste drepturi restante primite in paralel cu CIC.? adica in luna decembrie, spre exemplu, am primit CIC si venituri din salariu reprezentand X% din Hotararile Judecatoresti, venit supus impozitului. Nu stiu daca am reusit sa ma fac inteleasa... Multumesc inca odata!
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 26 Ian. 2015
Sumele se iau in calcul in forma lor neta, este bine sa aveti in vedere si acest aspect. Iar in calcul intra si concediul prenatal de maternitate, daca ati beneficiat de el si orice alte medicale din cele 12 luni anterioare datei nasterii.

Daca ati primit o suma calculata pe baza veniturilor declarate nu vad de ce ati fi nevoita sa restituiti parte din indemnizatie catre stat. Recunosc ca imi este putin neclara situatia, de unde apare problema restituirii sumelor incasate sub forma indemnizatiei CIC?

O recalculare a indemnizatiei se poate solicita la institutia care va plateste aceasta suma lunara, de regula DGASPC este cea care se ocupa. Mergeti la ei cu actele necesare si vedeti daca va pot face o recalculare.

Alte intrebari despre Concedii

Expertii nostri
violeta Georgescu
Viviana Serni Radu Anton G Stancu George Andreescu alexei delimart Gratiela Petrescu
TOP RASPUNSURI 2024