ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Recuperare banii dupa medical ...


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Pe data 05 .02 m-am angajat la o firma legata de comert . In luna martie am avut o interventie chirurgicala . Firma la care lucrez acum nu mi-au platit medicalul pe motiv ca nu am avut Adeverinta cu medicalele pe ultimele 12 luni [ desi nu ma sunat nimeni sa-mi ceara acest lucru ] !! Am vorbit la Salarizare si mi sa spus ca nu se mai poate face nimic ...aceasta insemnand ca banii sant pierduti !! Am aflat ca daca se face o rectificativa pot sa-mi recuperez pe Concediu medical acesti bani , dar cei de la salarizare ma tot amana ! Va rog sa-mi spuneti , ce pot face sa-mi recuperez acesti bani si in cat timp ii pot recupera ??? Mentionez ca la ultimul loc de munca , am lucrat pana pe data 04.02 deci nu am avut nici o zi intrerupere sa zic asa !! Cu multa stima , George N.

Adaugata in: Concedii Medical
George Neacsu
 User  George Neacsu
a intrebat la 13 Mai. 2015
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

3 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului George Neacsu la 14 Mai. 2015
Incercati o sesizare la ITM sau la Casa de sanatate, fara interventia unor reprezentanti ai autoritatilor va fi cam dificil sa intoarceti lucrurile in favoarea dvs.

Legea nu prevede intr-adevar ca ea ar fi obligata sa faca aceasta rectificare, dar pe de alta parte ar fi trebuit sa va comunice acest lucru la data respectiva, nu acum.

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
George Neacsu
 User George Neacsu
a raspuns userului Ioana Popa la 14 Mai. 2015
Buna ziua . In legatura cu raspunsul Dvs vreau sa va spun ca am depus acea adeverinta , in urma cu 3 saptamani ! Doamna de la Salarizare mi-a spus ca nu este obligata sa faca aceasta rectificativa si din acel moment ma tot plimba cu vorba !! Ce pot face in continuare ?? Este vreo perioada limita in care imi pot recupera acesti bani ???? Acest medical este pentru luna Martie ! Cu stima , George N.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 13 Mai. 2015
Acea adeverinta este necesara pentru a face dovada si asupra numarului de zile de medical de care ati beneficiat in ultimele 12 luni, pentru ca angajatorul sa isi dea seama daca mai aveti dreptul la zile de medical din totalul celo 183 de zile la care aveti dreptul legal in decursul a 12 luni. Acea adeverinta in mod normal se elibereaza la incetarea contractului anterior.

Au nevoie de acea adeverinta ca sa faca si calcul corect al indemnizatiei medicale, pe baza veniturilor realizate in cele 6 luni anterioare lunii martie, in forma lor bruta.

Faceti rost de adeverinta si mergeti cu ea la angajator pentru calcularea indemnizatiei.


Alte intrebari despre Concedii

TOP RASPUNSURI 2024