ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

REF calcul indemnizatie crestere copil 2014


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Ca si concluzie inteleg ca:
- cele 126 zile de concediu de maternitate sunt platite cu 85% din venitul brut pe ultimele 6 luni, din care se retine contributia de CAS;
- la calcului indemnizatiei se tine cont de veniturile totale nete: salariu + tichete de masa + tichete cadou + concedii medicale + concediul de maternitate si reprezinta 85% din media acestora;

Vroiam sa va mai intreb daca, in cazul meu ca voi naste la inceputul lunii mai, la calculul indemnizatiei de crestere se va lua in calcul si luna mai in intregime sau doar partial pana la data nasterii strict ?

Isabela Lefter
 User  Isabela Lefter
a intrebat la 17 Feb. 2014
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 17 Feb. 2014
Ca sa fim sigure amandoua ca informatia ramasa este cea corecta, pentru fiecare liniuta in parte:

- Da, este corecta modalitatea de calculare, cu mentiunea ca din indemnizatie se retine doar contributia individuala nu si cea a angajatorului, aceasta este platita separat de indemnizatie.
- Daca vorbiti de indemnizatia crestere copil, da, este corect calculul, cu precizarea ca din concediul de meternitate intra doar perioada de prenatal, posibil si o bucatica foarte mica din postnatal daca se aplica art. 4 din OUG 111/2010.

Conform acestui act normativ, la calcularea indemnizatiei se ia in considerare venitul integral, cuvenit pentru luna in care nasteti.

Art. 4
(6) Pentru luna naşterii copilului se iau ?n calcul veniturile cuvenite pentru acea lună, respectiv venitul pe care l-ar fi primit persoana dacă ar fi lucrat ?n toată luna, sau cumulul dintre venitul aferent zilelor lucrate cu indemnizaţia de maternitate.


Alte intrebari despre Concedii

TOP RASPUNSURI 2024