ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

refuz plata concediul medical


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua,
Am beneficiat de concediul medical dupa cum urmeaza: "initial" de la medicul de familie 7 zile, apoi am fost trimisa la specialist in ultima zi de concediu medical. Aici mi s-a schimbat codul de boala si mi s-a eliberat un nou certificat medical emis in data de 19.06, dar incepand din 20.06 (19.06 era ultima zi de medical din cel dat de medicul de familie). Firma mi-a refuzat la plata acest concediu conform art. 88 lit. e, norme de aplicare OUG 158 (asa scrie pe certificat - situatie neconforma cu realitatea dupa cum se observa direct) insa, in adresa cu care mi se refuza imi specifica art. 17, alin. 2, acelasi act normativ (nu este emis in aceeasi zi cu inceperea lui). Ce pot face in acest caz? Cum se poate repara greseala medicului (daca este intr-adevar este greseala, pana la urma, nu eu trebuia sa cunosc legislatia). Cum trebuie sa procedez de aici inainte pentru a beneficia de plata concediului medical si cum figurez eu la locul de munca in aceasta situatie? Va multumesc anticipat!


Georgeta Ganea, Consultant, a raspuns la intrebare la 13 Iul. 2012

Se face corectura pe certificatul medical de medicul care l-a emis. Se pune stampila pe semnatura si asa se rezolva situatia.

tea tea

Corect! Dar medicul ce l-a eliberat nu a vrut sa faca modificarea. Am fost la CJAS si mi s-a spus sa merg iarasi la medic sa modifice altcumva; risca o amenda de 5000 lei, dar a intrat in concediul de odihna 10 zile. Cum sunt eu pontata in aceasta perioada? Ce pot face? Mi se poate desface contractul de munca?

Adaugata in: Concedii
Tea Tea
 User  Tea Tea
a intrebat la 13 Iul. 2012
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 18 Iul. 2012
Nu exista motiv pentru desfacerea contractului de munca, este o gresala care poate fi corectata. Amenda si-o asuma medicul, nu pacientul, nu este gresala celui din urma. Certificatul trebuie sa modifice acel certificat medical. Singurul risc este sa fiti pontata ca fiind la lucru, dar in nici un caz nu vi se poate desface contractul de munca pentru acest motiv.

Alte intrebari despre Concedii

Expertii nostri
Ioana Popa
Viviana Serni alexei delimart G Stancu Gratiela Petrescu Marius Ion George Andreescu
TOP RASPUNSURI 2024