ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

revenire CCC cu CM


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua,
Sunt intr-o mare dilema. Fetita mea s-a nascut pe 11.10.2013 si mi-am luat CCC pentru 1 an. Angajatorul m-a chemat la munca cu o luna inainte desi TATAL NU INDEPLINESTE CONDITIILE necesare conform art.11. Din ce am inteles eu acest articol nu mai este valabil daca tatal nu indeplineste conditiille si eu pot sa stau 12 luni in CCC( minus 1 zi daca vreau stimulent). Angajattorul mi-a spus ca ma va trece in CFP pentru o luna. Daca dupa acest CFP nu ma intorc la munca insa INTRU IN CM cu o zi inainte de implirea a 1 an de catre fetita, mai pot face cerere pentru stimulent?

Adaugata in: Concedii Ccc vs cm
Gargarita Hemerca
 User  Gargarita Hemerca
a intrebat la 02 Oct. 2014
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

4 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Gargarita Hemerca
 User Gargarita Hemerca
a raspuns userului Ioana Popa la 07 Oct. 2014
Este LIKE, LIKE, LIKE. Smartphone-urile nu sunt intotdeauna cea mai buna alegere pentru a vota. Mai sigur este mouse-ul. Scuze pentru tastarea gresita, din pacate nu pot sa anulez votul.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [1] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului Gargarita Hemerca la 05 Oct. 2014
Puteti intra in concediu medical cu data revenirii la lucru, da. Concediul medical trebuie anuntat in 24 de ore de la acordarea lui iar certificatul il prezentati pana pe data de 5 a lunii urmatoare, ca sa fie luat in calcul si platit de catre angajator.

Puteti sa ii solicitati si adeverinta pentru stimulentul de insertie, sau puteti sa o cereti dupa ce finalizati medicalul. Daca depuneti dosarul in 60 de zile de la revenirea la lucru veti primi stimulentul cu data revenirii. In OUG 111/2010 nu exista referiri la cumularea inderminizatiei medicale cu stimulentul de insertie.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Gargarita Hemerca
 User Gargarita Hemerca
a raspuns userului Ioana Popa la 04 Oct. 2014
Multumesc mult pentru raspuns! In acelasi timp va rog mult sa ma sfauiti cum sa procedez corect cu "intoarcerea la munca". Varianta mea este: fac cerere catre angajator ca vreau sa ma intorc la munca incepand cu data de 09.10.2014. Incepand cu aceeasi data intru in Concediu Medical. Angajatorul este obligat sa-mi ia in considerare medicalul, nu? Si de asemeni pot sa-i solicit si adeverinta pentru solicitare stimulent? Multumesc mult si va rog sa-mi confirmati daca procedez corect!
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [1]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 02 Oct. 2014
Angajatorul nu are dreptul legal sa va intrerupa concediul crestere copil mai devreme de termen atat timp cat dvs nu solicitati acest lucru, indiferent daca s-ar aplica sau nu acea prevedere. Isi asuma niste responsabilitati care nu ii apartin. Acea luna efectuata de al doilea parinte intra exclusiv in responsabilitatea parintilor in relatia cu statul. Cel mai rau lucru care se poate intampla este sa vi se retina indemnizatia pentru o luna. Puteti merge la Primarie si sa depuneti o declaratie din care sa reiasa ca tatal nu indeplineste conditiile de acordare, pentru o siguranta mai mare.

Puteti primi simulentul de insertie pana la 2 ani daca reveniti la lucru inainte de implinirea acesti varste si intrati in medical. Atentie insa daca solicitati concediul fara plata pentru crestere copil, pentru al doilea an, pentru ca intr-un astfel de caz veti pierde dreptul la stimulent, chiar daca inca nu a implinit 2 ani copilul dvs. si ati revenit mai devreme de un an.

Alte intrebari despre Concedii

TOP RASPUNSURI 2024