ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Revenire din concediu crestere copil


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua! Va rog, lamuriti-ma cu urmatoarele probleme:
1. Este sau nu corect ca o salariata care revine din concediu crestere copil de pana la 2 ani(copil nascut dupa 1 Ianuarie 2011) sa fie concediata cu art.65, alin 1 din CM,bineinteles dupa ce isi executa perioada de 20 de zile de preaviz? Sau angajatorul este obligat sa tina cont de art.25 alin 3) din OUG 111/2010 chiar daca desfinteaza locul de munca?
2. Daca mama este in concediul crestere copil de pana la 2 ani, iar tatal doreste sa beneficieze de luna la care are dreptul,la sfarsitul concediului, cum vom proceda? Mentionez ca, copilul pe data de 24.04.2014 implineste 2 ani.Mama isi face cerere de revenire din ccc incepand cu data de 24.03.2014, iar cu aceeasi data tatal face cerere de suspendare a cim? Pentru tata fiind prima zi de suspendare, iar pentru mama prima zi de munca?Cand se face decizia de suspendare cim a tatalui tinand cont ca el trebuie sa depuna dosarul cu 30 de zile inainte de intrarea efectiva in ccc?

Adaugata in: Concedii
Stefania Calin
 User  Stefania Calin
a intrebat la 05 Feb. 2014
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 06 Feb. 2014
1. Daca angajatorul se afla in faliment sau reorganizare judiciara atunci este corecta acesta concediere, se respecta legea. Insa fara aceste situatii angajatorul este obligat sa mentina salariatul pe post, timp de 6 luni de la revenirea definitiva, cat timp nu a beneficiat deja de acesta masura de protectie pentru un CIC anterior. Inteleg ca nu este cazul aici.

2. Dvs solicitati revenirea la lucru pentru acea luna sau intrati in CFP, acordat tot de angajator, iar tatal va parcurge etapele acordarii CIC pentru a intra in acea luna obligatorie. Este corect cum ati punctat: prima zi de CIC a tatalul este prima zi de revenire sau CFP pentru mama, in situatia de fata.

Decizia se face odata cu aprobarea cererii, in mod normal, si i se inmaneaza un exemplar original pentru as-i intocmi dosarul.

Alte intrebari despre Concedii

TOP RASPUNSURI 2024