ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Revenire din concediu crestere copil


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


In situatia in care exista o hotarare definitiva si irevocabila prin care tatal are doar drept de vizita mai poate el solicita CIC pentru o luna de zile pentru copil daca indeplineste conditiile de cotizare? Si daca tatal nu poate beneficia, mama poate sa beneficieze in continuare de luna de concediu care in situatii normale i-ar reveni tatalui, pana la implinirea de un an a copilului?

Roxana Rox
 User  Roxana Rox
a intrebat la 05 Apr. 2014
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 07 Apr. 2014
In OUG 111/2010 nu apar precizari referitoare la o astfel de situatie, este una destul de speciala. Personal aprecize ca nu ar trebui sa se aplice in cazul de fata, pentru ca un CIC presupune ca parintele care opteaza pentru el sa stea cu copilul sau pe perioada concediului, sa aiba grija de el. Cum prin hotarare judecatoreasca tatalui nu ii este permis sa stea in preajma copilului perioade indelungate, nu cred ca poate opta pentru acest drept. Ar trebui sa mergeti cu decizia respectiva la institutia care va plateste indemnizatia si la Primarie, ca sa nu ajungeti in situatia de a vi se opri indemnizatia pentru o luna din CIC.

Alte intrebari despre Concedii

TOP RASPUNSURI 2024