ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Revenirea din CIC in varsta de pana la 1 an


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Am revenit mai repede la serviciu din concediu de ingrijire a copilului in varsta de pana la 1 an si am solicitat unitatii sa-mi acorde pana la implinirea varstei de 2 ani a copilului reducerea cu 2 ore a programului de activitate cu mentinerea drepturilor salariale, solicitate in temeiul contractului colectiv de munca la nivel national si la nivel de unitate, in care se stipuleaza ca [... salariatul care intrerupe concediul legal de ingrijire a copilului in varsta de pana la 2 ani beneficiaza de reducerea programului normal de lucru cu 2 ore/zi cu mentinerea drepturilor salariale....].

Solicitarea s-a facut in contextul in care statul, la revenirea inainte de 1 an si din 2012 si in cazul concediului de 2 ani, acorda un stimulent de insertie pana la implinirea de catre copil a varstei de 2 ani.

Ca urmare, as dori sa stiu daca solicitarea mea catre unitate poate fi avizata favorabil atat in litera legii cat si in spiritul acesteia?

Emil Popovici
 User  Emil Popovici
a intrebat la 15 Mar. 2013
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [1] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 15 Mar. 2013
Contract colectiv de munca la nivel national nu mai exista din ianuarie 2011, deci acest document nu va ajuta pentru ca prevederile lui nu mai sunt in vigoare.

Insa daca in CCM aplicabil la nivel de unitate apare aceasta prevedere angajatorul are obligatia sa o respecte. Din punct de vedere legislativ, exista o masura destinata salariatelor mame care revin la lucru inainte de implinirea varstei de un an de catre copil si inca alapteaza, caz in care beneficiaza de reducerea timpului de lucru la 6 ore, cu mentinerea drepturilor (OUG 96/2003).

Alte intrebari despre Concedii

TOP RASPUNSURI 2024