ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Revin la problema mea


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Lucrez in sanatate,am depus de curand o cerere de concediu fara plata,care mi-a fost refuzata dupa doua ore de la depunre. Am fost sunata de secretata spitalului care mi-a comunicat ca daca vreu a plec sa-mi dau demisia.Ce sa fac?
Am vrut sa plec la un spital particular unde mi-sa oferit salariu dublu.
Consider ca am dreptul la un an concediu fara plata si nu as vrea sa-mi las postul de la stat pentru ca acest post l-am obtinut prin concurs.
Astept raspunsul Dvs cu nerabdare . va multumesc

Adaugata in

Concedii


Sipos Tunde User Sipos Tunde a intrebat la 28 Mai. 2013



Am depus demisia pe data de 28.05.2013,dar consider ca din moment ce in contractul colectiv de munca scrie ca un angajat are dreptul la un an concediu fara plata printre care scrie si pentrui motive personale,cred ca nu au procedat corect cerandu-mi demisia prin telefon.Nici in momentul de fata nu am primit un raspuns scris la cererea mea de concediu fara plata ca sa pot vedea motivatia pentru care am fost refuzata.Si alte persoane se afla in concediu fara plata si lucreaza la particular. Eu lucrez la Ambulator de specialitate deservesc patru medici si 3 specialitati am un program de 8 ore , de la ora 7.00 dar cateodata inca la ora 17.45 eram inca la policlinica.Sunt tanara vreu sa invat ,nu am cerut nimic nelegal am vrut sa fiu mai pregatita si sa ma intorca peste un an cu experienta mai mare.



Ioana Popa Expert Ioana Popa a raspuns la intrebare la 28 Mai. 2013
Dvs cereti concediu fara plata ca sa lucrati in alta parte, posibil din acest motiv sa vi se vi refuzat concediul fara plata. Altfel nu cred ca ar fi ajuns in discutie demisia. In plus durata CFP se stabileste la nivel de unitate prin Regulament Intern sau contract colectiv de munca. Nu este nicaieri prevazut ca aveti dreptul la un an de CFP iar angajatorul este obligat sa vi-l aprobe. In conditiile date dvs blocati postul pentru ca ii va fi foarte dificil sa il ocupe chiar si temporar, mai ales ca vorbim de blocari de posturi la stat. Daca doriti sa schimbati angajatorul corect ar fi sa va dati demisia de la cel actual si sa incheiati CIM nou cu cel unde vreti sa incepeti noua colaborare.





Adaugata in: Concedii
Tunde Sipos
 User  Tunde Sipos
a intrebat la 01 Iun. 2013
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 18 Iun. 2013
Concediul fara plata poate fi refuzat de angajator, nu ii interzice legea sa faca acest lucru, fie el acordat si pentru probleme personale. Faptul ca ati inaintat cerere nu implica automat si acceptul angajatorului. Daca absenta dvs din unitate ar periclita activiatea atunci el poate refuza acea cerere, este perfect legal.

Greseala lor consta in faptul ca vi s-a cerut demisia. Aceasta nu se cere de angajator ci se inainteaza de salariat, la propria initiativa. Gresala dvs este ca ati cedat presiunilor lor si ati depus demisia, pierzand astfel acest loc de munca.

Alte intrebari despre Concedii

Expertii nostri
Ioana Popa
alexei delimart adriana iancu Viviana Serni Marius Ion Radu Anton violeta Georgescu
TOP RASPUNSURI 2024