ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Schimbarea locului de munca si a functiei + CIC


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua,

O salariata a avut CIM suspendat in perioada 25.12.2013 - 12.11.2015 pentru concediu ingrijire si crestere copil pana la implinirea varstei de 2 ani. Deoarece tatal nu a solicitat in scris si la timp ultima luna din perioada concediului a pierdut acest drept, iar mama s-a intors la munca, perioada in care a beneficiat de concediu medical (13.10.2015 - 13.11.2015 - mama). Apoi, angajata aduce certificat de handicap pe o perioada de 6 luni, astfel ca ii este suspendat contractul de munca pe aceasta durata de timp (14.11.2015 - 04.05.2016). Totodata, in urma evaluarii comisiei mai obtine inca un certificat de handicap pentru copil pentru inca 6 luni, facandu-i-se astfel, prelungirea suspendarii contractului de munca pana in 04.11.2016.
1. In aceste conditii tatal mai beneficiaza de ultima luna de concediu pentru crestere si ingrijire copil? Mentionez ca, tatal a inregistrat venituri in ultimii 2 ani.
2. Care este prima zi de lucru a mamei?
3. Cand salariata revine la munca angajatorul are dreptul, legal, sa-i schimbe functia si locul de munca?
Va multumesc!

Adaugata in: Concedii Cic
Andreea Pop
 User  Andreea Pop
a intrebat la 10 Aug. 2016
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

2 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Andreea Pop
 User Andreea Pop
a raspuns userului adriana iancu la 12 Aug. 2016
Dar dupa 6 luni de la revenirea mamei la serviciu, acesteia i se poate modifica functia si locul de munca si sa i se acorde drepturile salariale aferente noii functii?
Va multumesc!
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Adriana Iancu
 Expert Adriana Iancu
a raspuns la intrebare la 11 Aug. 2016
Conform HG 57/2012, daca mama opteaza pentru intrarea in concediul de crestere a copilului pana la varsta de 1 sau 2 ani (sau 3 ani pentru copilul cu handicap), o luna din concediu va reveni in sarcina tatalui. Daca tatal refuza intrarea in concediu de crestere copil, concediul va fi micsorat cu 1 luna, iar indemnizatia cuvenita lunii respective nu va mai fi platita (adica concediul maxim de crestere a copilului va fi acordat pana la implinirea 1 an si 11 luni sau 2 ani si 11 luni), mama putand opta pentru concediu fara plata sau intoarcerea la serviciu.
Revenirea trebuie sa aiba loc pe acelasi post de pe care s-a aplicat suspendarea contractului pentru CCC, cu salariu cel putin egal cu cel detinut anterior intrarii in concediu, la care se vor aplica toate modificarile aparute intre timp- Legea 202/2002, art. 10 (8).

Alte intrebari despre Concedii

TOP RASPUNSURI 2024