ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Se poate calcula indemnizatia de crestere a copilului fara somaj?


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna seara,

Eu am o situatie mai speciala si nu inteleg din toti termenii din legislatie cum se poate calcula pana la urma indemnizatia de crestere a copilului. Pana pe data de 15 decembrie 2015 am fost angajata cu contract de munca. Din 15 decembrie 2015 am intrat in somaj pana in momentul de fata. Peste 3 saptamani urmeaza sa nasc, insa am citit ca indemnizatia se acorda:

"Persoanele care, în ultimii 2 ani anteriori datei naşterii copilului, au realizat timp de cel puţin 12 luni venituri din salarii şi asimilate salariilor, venituri din activităţi independente, venituri din activităţi agricole, silvicultură şi piscicultură, supuse impozitului pe venit (...), beneficiază de concediu pentru creşterea copilului în vârstă de până la 2 ani, respectiv 3 ani, în cazul copilului cu handicap, precum şi de o indemnizaţie lunară"

De altfel pe site-ul legestart.ro am gasit ca somajul NU este un venit supus impozitarii.

Asadar intrebarea mea este: pot intra in CIC cu o indemnizatie calculata asupra veniturilor realizate din salar pentru 12 luni din ultimele 24 anterior nasterii copilului fara a se lua in calcul perioada aceasta de 11 luni de somaj??

Va multumesc anticipat!

Ramona Secara
 User  Ramona Secara
a intrebat la 19 Oct. 2016
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ramona Secara
 User Ramona Secara
a raspuns la intrebare la 20 Oct. 2016
Va rog tare mult sa-mi raspundeti caci vad ca tot gasesc pareri diferite iar doamnele de la ghiseu sunt depasite de situatie/legislatie. Tot ce ma intereseaza este daca pot beneficia de 85% din veniturile salariale din perioada noiembrie 2014-noiembrie 2015 in cond in care bebe se naste la inceputul lui noiembrie 2016 (in aceasta perioada decembrie 2015-septembrie 2016 am fost in somaj iar din sept pana in prezent sunt in prenatal). Va multumesc mult!

Alte intrebari despre Concedii

Expertii nostri
Ioana Popa
violeta Georgescu Marius Ion Radu Anton G Stancu Gratiela Petrescu adriana iancu
TOP RASPUNSURI 2024