ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

sporul de antena in calcularea indemnizatiei de concediu - functionar public


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


precizez ca sunt functionar public iar L.188/1999 nu e prea clara in acest sens;
sigur in codul muncii se scrie ...."(1) Pentru perioada concediului de odihna salariatul beneficiaza de o indemnizatie de concediu, care nu poate fi mai mica decat salariul de baza, indemnizatiile si sporurile cu caracter permanent cuvenite pentru perioada respectiva, prevazute in contractul individual de munca" dar noi nu avem contract de munca si consiliera noastra juridica spune ca acel spor sa nu se introduca in calcul, sporul de antena nefiind un spor fix ca cel de vechime(permanent) si atunci.... ramane ca-n tren;
cu stima

Adaugata in: Concedii Sporuri
Traian Decebal
 User  Traian Decebal
a intrebat la 22 Ian. 2015
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

2 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului Ioana Popa la 23 Ian. 2015
Se contrazice putin cu ceea ce prevede HG 252/1992 la art. 7 (1) - prevedere inca in vigoare. Poate de aici si raspunsul consilierului. Opinia mea ramana ca ar trebui luat in calcul si acest spor.

Art. 7
(1) Pe durata concediului de odihnă, salariaţii au dreptul la o indemnizaţie calculată ?n raport cu numărul de zile de concediu ?nmulţite cu media zilnică a salariului de bază, sporului de vechime şi, după caz, indemnizaţiei pentru funcţia de conducere, luate ?mpreună, corespunzătoare fiecărei luni calendaristice ?n care se efectuează zilele de concediu de odihnă.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 23 Ian. 2015
Ca functionar public nu aveti nicio legatura cu Codul muncii, pentru ca nu sunteti incadrat cu Contract Individual de Munca (CIM) cu prin decizie de numire in functie. Legea care vi se aplica este chiar cea citata, si anume 188/1999. Iar concediul de odihna se acorda pe baza OG 6/2007 in cazul functionarilor.

Art. 23
(5) Funcţionarii publici beneficiază, pe perioada efectuării concediului anual de odihnă la care sunt ?ndreptăţiţi conform legii, de o indemnizaţie pentru concediul de odihnă. La determinarea indemnizaţiei de concediu de odihnă se vor lua ?n calcul, pe l?ngă salariul de bază, şi sporurile de care beneficiază, potrivit legii.

Din articolul citat rezulta ca ar trebui sa intre in calcul si acest spor, pentru ca legea nu specifica faptul ca ar trebui sa apar in raportul de serviciu.

Alte intrebari despre Concedii

TOP RASPUNSURI 2024