ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Stimulentul de insertie pentru tatic


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua!

Revin cu o nelamurire la o intrebare adresata anterior. Este vorba de tatal care a optat pentru un CIC de 2 ani, dar ar dori sa inceapa munca inainte de implinirea de catre copil a varstei de un an. In articolele privind "Stimulentul de insertie pe 2013" se specifica, "Concediu crestere copil pana la varsta de 2 ani: daca parintele se intoarce la serviciu inaintea implinirii varstei de 2 ani a copilului, nu primeste stimulent. Intoarcerea la serviciu pentru a primi stimulent trebuie sa se faca inainte de implinirea varstei de 1 an a copilului. Odata ce a optat pentru CCC pana la 2 ani, nu mai poate sa opteze pentru alta varianta."
S-a modificat legislatia in ceea ce priveste stimulentul de insertie?

Va multumesc,
Gina Anghelache




Gina Anghelache
 User  Gina Anghelache
a intrebat la 24 Oct. 2013
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

2 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [1] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului Ioana Popa la 24 Oct. 2013
Oricum pentru a putea primi stimulent de insertie, cu exceptia cazului in care copilul este cu grad de handicap, acesta nu trebuie sa fi implinit 2 ani, pentru numai pana la aceasta varsta parintele poate primi stimulent de insertie in conditiile legii. Daca a optat pentru concediu de pana la 2 ani si revine la lucru dupa implinirea acestei varste de catre copil, evident ca nu va mai primi stimulent. El este o forma de ajutare a persoanelor care sunt nevoite sa isi reia activiatea mai devreme, pe de o parte, si pe de alta de a incuraja revenirea in campul muncii. Este putin cam distorsionata informatia citata.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [1] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 24 Oct. 2013
Nu stiu in ce articole ati gasit dvs acea informatie despre stimulent, dar din pacate este gresita in ceea ce priveste dreptul salariatului intrat in CIC de pana la 2 ani la stimulent. OUG 111/2010 este modificata inca din 2012, prin legea 166/2012 iar in raspunsul anterior v-am redat exact art. 7 din cuprinsul Ordonantei care prevede in ce conditii se acorda stimulentul de insertie pentru salariatii care opteaza pentru CIC de pana la 2 ani. Iar la alin. (2) b) al art. 7 gasiti aceasta conditie:

b) pentru persoanele care beneficiază de concediul pentru creşterea copilului prevăzut la art. 2 alin. (1) lit. b), dacă acestea obţin venituri supuse impozitului, după ?mplinirea de către copil a v?rstei de un an, pentru perioada rămasă p?nă la ?mplinirea de către acesta a v?rstei de 2 ani;

Referitor la optiunea pentru CIC, aceasta nu se poate modifica intr-adevar pe parcursul acordarii drepturilor. Este in OUG 111/2010 acest lucru si era si inainte de intrarea in vigoare a legii 166/2012.

Alte intrebari despre Concedii

Expertii nostri
violeta Georgescu
G Stancu Radu Anton alexei delimart Gratiela Petrescu adriana iancu Viviana Serni
TOP RASPUNSURI 2024