ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Suprapunere indemnizatie CCC cu supliment


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua! Am urmatoarea situatie: am nascut pe data de 27.01.2016 un baiat cu o problema pentru care stiam de la inceput ca pot scoate certificat de incadrare in grad de handicap. Nu am facut acest lucru si astfel am optat pentru CCC pana la 2 ani. Intre timp am mai nascut un baiat pe 28.03.2017 pentru care am depus actele pentru supliment. M-am hotarat intr-un tarziu sa scot acel certificat pentru primul si l-am depus pentru prelungirea CCC de la 2 la 3 ani.
Intrebarea mea este: pana cand voi mai primi acel supliment pentru cel de-al doilea copil? Pana face primul 2 ani sau 3 ani, avand in vedere ca am facut acea prelungire de CCC pana la 3 ani pentru copilul cu handicap? Pentru ca eu din lege inteleg ca ar trebui sa inceteze cand primul face 3 ani.
Multumesc!

Articolul 16
(1) Dreptul la indemnizatiile prevazute la art. 2 alin. (1) , respectiv la art. 5 si art. 9 alin. (4) si (5) inceteaza cu ziua urmatoare celei in care:
a) copilul a implinit varsta de 2 ani, respectiv de 3 ani, in cazul copilului cu handicap;

Articolul 9
(1) Concediul si indemnizatia lunara prevazute la art. 2 alin. (1) si art. 5, precum si stimulentul de insertie prevazut la art. 7 se cuvin pentru fiecare dintre nasteri sau, dupa caz, pentru fiecare dintre situatiile prevazute la art. 8 alin. (2) .
(2) Durata de acordare a concediului prevazut la art. 2 alin. (1) se prelungeste corespunzator in cazul suprapunerii a doua sau mai multor situatii de natura a genera acest drept .
(3) In cazurile prevazute la alin. (2) se acorda o singura indemnizatie, in cuantumul prevazut de prezenta ordonanta de urgenta .
(4) Pe perioada suprapunerii situatiilor prevazute la alin. (2) , cuantumul indemnizatiei lunare se majoreaza cu 85% din cuantumul salariului minim brut pe tara garantat in plata, pentru fiecare dintre copii, incepand cu cel de-al doilea.
(5) Prevederile alin. (4) se aplica inclusiv pentru situatiile in care persoana se afla cu primul copil in perioada de concediu si indemnizatie pentru cresterea copilului in baza Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 148/2005 privind sustinerea familiei in vederea cresterii copilului, aprobata cu modificari si completari prin Legea nr. 7/2007, cu modificarile si completarile ulterioare, si naste un alt/alti copil/copii sau se afla in una dintre situatiile prevazute la art. 8 alin. (2) .
Ultima modificare: Joi, 1 Februarie 2018


Irina Irina
 User  Irina Irina
a intrebat la 02 Feb. 2018
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

Alte intrebari despre Concedii

Expertii nostri
Ioana Popa
Marius Ion Viviana Serni alexei delimart violeta Georgescu Gratiela Petrescu adriana iancu
TOP RASPUNSURI 2024