ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Suspendare cim pentru al doilea copil


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna seara,

Un angajat are contractul de munca, adica, este in concediu pentru ingrijire si crestere copil in perioada 01.11.2012 - 17.09.2014. Sotia acestuia a nascut al doilea copil, iar acesta si-a depus actele la primarie pt prelungirea concediului. In acest caz, trebuie sa-i incetez prima suspendare si sa-i suspend din nou contractul de munca pentru cel de-al doilea copil? Datorita faptului ca are cim suspendat nu am putut nici sa-i fac modificarea salariului de la 850 lei la 900 lei, tot in data cand copilul implineste 2 ani, adica, incepand cu data de 18.09.2014 ii fac si decizie de majorare a salariului, apoi ii suspend din nou contractul de munca? Va multumesc!

Alexandru Moldovan
 User  Alexandru Moldovan
a intrebat la 12 Aug. 2014
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

3 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului alexandru moldovan la 14 Aug. 2014
Suspendarea pentru al doilea CIC se va face pe baza unei noi cereri din partea salariatului pentru acordarea concediului. Nu isi va relua activitatea, ci va intra in continuare in CIC cu data de 18.09, data imediat urmatoare celei in care primul copil ar implini 2 ani. Nu poate figura in aceeasi zi si la lucru si in CIC. Va fi o noua suspendare, avand continuitate.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Alexandru Moldovan
 User Alexandru Moldovan
a raspuns userului Ioana Popa la 13 Aug. 2014
Angajatul a solicitat suplimentarea indemnizatiei. Pe baza cererii comunicate de acesta cu data de 18.09.2014 incetez prima suspendare si isi reia activitatea tot cu aceeasi data. Pentru a dispune de concediu in continuare fara intrerupere, suspendarea contractului pentru cel de-al doilea copil se va face tot cu data de 18.09.2014, nu?
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 13 Aug. 2014
Salariatul trebuie sa va comunice dvs o cerere pentru un nou concediu crestere copil ca sa poata prelugi acest drept, si nu primariei. Primaria ii va cere in continuare dovada suspendarii activitatii ca sa ii poata acorda indemnizatiei petnru al doilea copil.

Legal, el poate intra in CIC 2 dupa incetarea concediului actual, deci dupa ce primul copil implineste 2 ani, nu mai devreme de acest termen. Iar la primarie va depune in continuare datele necesare pentru obtinerea indemnizatiei pentru CIC 2, inclusiv dovada suspendarii. Este un al doilea concediu, nicidecum o prelungire a primului. Abordarea salaraitului dvs nu este tocmai corecta. Este posibil ca el sa fi solicitat suplimentarea indemnizatiei dar nu poate depune acum documentele pentru CIC 2. Ori ceva nu ati inteles corect, ori el a gresit.

Daca va cere suspendarea cu data de 18.07 nu puteti nici atunci opera majorarea salariului in Revisal, pentru ca va figura ca susependat in aceeasi zi, iar legal nu aveti voie sa aplicati modificari asupra CIM in timpul suspendarii. Dupa ce finalizeaza si al doilea CIC sau revine la cerere abia atunci ii modificati salariul din contract, pana atunci nu aveti voie.

Alte intrebari despre Concedii

TOP RASPUNSURI 2024