ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Suspendare Concediu crestere copil


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua,

In cazul in care avem o salariata care solicita suspendarea contractului de munca pentru cresterea copilului pana la varsta de 1 an, copilul fiind nascut pe 30.06.2014, cum trebuie sa inregistrez suspendarea in Revisal pe perioada de 1 an (pana la 30.06.2015) sau pe perioada de 11 luni (pana la 30.05.2014) ?









Adaugata in: Concedii
Angelica Cuta
 User  Angelica Cuta
a intrebat la 28 Aug. 2014
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

3 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [1] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului Angelica Cuta la 28 Aug. 2014
Chiar si in cazul in care tatal ar indeplini conditiile de acordare a CIC, nu intra in atributiile angajatorului si nici nu are dreptul sa scurteze CIC al salariatei. Ea va reveni la lucru doar pe baza unei cereri intocmite si inaintate de ea, in niciun caz nu i se poate intrerupe concediul la initiativa angajatorului. Atentie foarte mare la acest detaliu, este o interpretare gresita a prevederilor legale care poate atrage consecinte negative.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Angelica Cuta
 User Angelica Cuta
a raspuns userului adriana iancu la 28 Aug. 2014
Va multumesc pentru raspuns!
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Adriana Iancu
 Expert Adriana Iancu
a raspuns la intrebare la 28 Aug. 2014
Perioada si cauzele de suspendare a contractului individual de munca, cu exceptia cazurilor de suspendare in baza certificatelor medicale, se inscriu in registrul general de evidenta a salariatilor (Revisal) conform art. 3 alin. (2) lit. h) din HG 500/2011 privind registrul general de evidenta a salariatilor (Revisal).
Pe cale de consecinta, decizia de suspendare a CIM pentru concediu crestere copil va fi inregistrata in registrul general de evidenta a salariatilor (Revisal) dupa inregistrarea cererii pentru concediu crestere copil, depusa de salariata.
Ori salariata in cererea depusa va mentiona perioada concediului pana la implinirea copilului a varstei de 1 an. Astfel dumneavoastra veti inregistra in registrul general de evidenta a salariatilor suspendarea contractului pana la implinirea copiluluia varstei de 1 an si nu de 11 luni.
Exista posibilitatea ca tatal sa nu indeplineasca conditiile de acordare a concediului si indemnizatiei pentru cresterea copilului, atunci mama va beneficia de concediu crestere copil pana la implinirea copilului a varstei de 1 an, dispozitiile art. 11 din OUG 111/2010 nemaifiind aplicabile.

Alte intrebari despre Concedii

TOP RASPUNSURI 2024