ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Unitatea de invatamant este obligata sa acorde zile suplimentarede concediu?


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua,
Sunt director de unitate scolara si as dori sa aflu daca sunt obligata sa respect o decizie a Comisiei paritare care prevede acordarea a 10 zile de concediu, suplimentar CO aferent personalului didactic auxiliar si nedidactic.
In decizie este invocat contractul colectiv de munca pe unitate care prevede acordarea de zile suplimentare in conditiile legii.
In intelegerea mea, conditiile legii inseamna respectarea Codului muncii care face referire destul de clara la situatiile in care se acorda zile de concediu in plus.
Comisia paritara a emis o decizie semnata si stampilata de liderul de sindicat din unitate dar nu exista o decizie a directorului in acest sens.
Va multumesc,


Liliana Izabela Tirnauca
 User  Liliana Izabela Tirnauca
a intrebat la 08 Apr. 2014
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 08 Apr. 2014
Exista un CCM la nivelul ramurii, pe care il regasiti publicati pe site-ul Ministerului Muncii si in cuprinsul caruia apare prevazuta acordarea diferentiata a CO in functie de vechimea personalului din unitatea de invatamant. In Codul muncii nu exista mentiuni referitoare la acordarea diferentiata a concediului de odihna, acest lucru se stabilieste la nivelul unitatii sau ramurii.

Daca in CCM este precizata acordarea unor zile suplimentare de CO pentru anumita vechime atunci se va respecta acea prevedere. Ea are caracter obligatoriu pentru parti, CCM este un act inregistrat la ITM.

Alte intrebari despre Concedii

TOP RASPUNSURI 2024