ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Voi primi indemnizatia pentru cresterea copilului?


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua! Va rog sa ma lamuriti si pe mine cu privire la un aspect: mie imi expira perioada de somaj pe 14.04.2014 (sunt in somaj pentru o perioada de 6 luni), daca pana pe 14 aprilie ma angajez pe o perioada determinata (de exemplu de minim 6 luni), si in acest timp raman insarcinata, beneficiez de indemnizatia pentru cresterea copilului? Si inca ceva: as putea dupa 6 luni lucrate sa imi iau concediu prenatal? Sau trebuie in mod obligatoriu sa am contract de munca pe perioada nedeterminata? Va multumesc!

Sorina - Marilena Miftode
 User  Sorina - Marilena Miftode
a intrebat la 30 Mar. 2014
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

2 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [1] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului Ioana Popa la 31 Mar. 2014
Este foarte important ca la data nasterii copilului sa nu aveti goluri mari in cele 6 luni anterioare datei nasterii copilulului. Astfel veti putea beneficia de indemnizatie si concediu fara nicio problema. Se iau in calcul si fractiuni de lun, dar aici trebuie sa aveti mare grija. Ele trebuie sa fie de minim jumatate din timpu lucrator din luna respectiva, sau cel mult 3 fractiuni de luna cu o durata mai mica decat cea mentionata. Baza legala este OUG 111/2010.

Art. 2 prin care sunt stabilite conditiile de acordare a CIC si indemnizatiei crestere copil, din OUG 111/2010, il puteti regasi si aici. http://clublegislatiamuncii.manager.ro/codul-muncii/indemnizatie-pentru-cresterea-copilului-7288.html
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [1] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 31 Mar. 2014
Ca sa puteti beneficia de inemnizatie pentru crestere copil este necesar ca in cele 12 luni anterioare datei nasterii copilului sa realizati venituri profesionale impozabile sau din activiati agricole supuse impozitului pe venit. Se iau in considerare perioade precum somajul, concediul prenatal, risc maternal sau alte concedii medicale, salarii, venituri profesionale din activitati independente, sau alte situatii dintre cele prevazute la art. 2 din OUG 111/2010.

Daca va angajati in timpul somajului pe o perioada determiniata ce nu depaseste 12 luni
somajul se va suspenda si implicit prelungi, dvs putand relua plata lui, la cerere, dupa incetarea contractului de munca astfel incheiat.

Referitor la concediul prenatal, acesta nu este conditionat de durata contractului de munca, puteti intra in concediu prenatal si daca aveti contract pe perioada determinata. Diferenta consta in faptul ca pe durata concediului, desi acesta suspenda de drept raportul de munca, poate fi dispusa incetarea contractului de munca in urma expirarii termenului pana la care a fost incheiat. Aveti dreptul la concediul pentru maternitate si dupa expirarea contractului, daca nasterea are loc in maxim 9 luni de la aceasta data. (OUG 158/2005 este baza legala in acest sens). In concediul de maternitate intrati si din somaj, puteti face acest lucru, fiind asigurata in acest sens prin plata contributiei de catre angajator.

Alte intrebari despre Concedii

TOP RASPUNSURI 2024