ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Vechime in aceeasi unitate pentru concediul de odihna suplimentar conform CCM


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


In cazul in care un salariat a avut in aceeasi unitate doua perioade lucrate, respectiv 1999-2007, plecat prin acordul partilor la alta unitate si revenit in institutie prin concurs pe perioada nedeterminata in anul 2008 - prezent, va rugam sa ne spuneti daca am procedat corect la acordarea unei zile de concediu suplimentar conform Contractului colectiv de munca, care prevede acordarea unei zile la fiecare 5 ani vechime in aceeasi unitate. Salariatul sustine ca cele doua perioada trebuiau cumulate si concediul suplimentar sa se calculeze pentru ambele perioade lucrate in institutie, ( 3 zile).

Mihaela Dela
 User  Mihaela Dela
a intrebat la 12 Feb. 2016
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

3 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Georgeta Ganea
 User Georgeta Ganea
a raspuns userului georgeta ganea la 13 Feb. 2016
Potrivit condului muncii, concediu suplimentar se acorda conform Art. 147
(1) Salariatii care lucreaza in conditii grele, periculoase sau vatamatoare, nevazatorii, alte persoane cu handicap si tinerii in varsta de pana la 18 ani beneficiaza de un concediu de odihna suplimentar de cel putin 3 zile lucratoare.
(2) Numarul de zile lucratoare aferent concediului de odihna suplimentar pentru categoriile de salariati prevazute la alin. (1) se stabileste prin contractul colectiv de munca aplicabil si va fi de cel putin 3 zile lucratoare.

CCM nu trebuie sa cuprinda prevederi care sa fie in concordanta cu legea.Alte prevederi pot fi lovite de nulitate.In opinia mea acel concediu de care faceti vorbire nu poate fi concediu suplimentar.Vechimea in munca poate fi un criteriu de acordare a concediului de odihna atunci cand acesta se acorda pe baza unei grile, unor intervale de vechime.

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Georgeta Ganea
 User Georgeta Ganea
a raspuns la intrebare la 12 Feb. 2016
Notiunea de vechime neintrrupta in munca a fost eliminata inca din anii 90 asa cum reiese din adnotarile la codul muncii vechi la pct 49.In prezent acest spor se acorda in baza LEGII 53 DIN 2003 republicata . Notiunea de vechime in munca este utilizata in toate actele normative in domeniul muncii adoptate dupa anul 1990 .
Conform Codului muncii (art. 16, alin. 4), munca prestata in temeiul unui contract individual de munca constituie vechime in munca. Asadar, vechimea in munca se refera la totalitatea perioadelor in care o persoana a desfasurat activitati in baza unui contract individual de munca, si nu doar perioada in care salariatul a lucrat in cadrul unei anumite societati.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Adriana Iancu
 Expert Adriana Iancu
a raspuns la intrebare la 12 Feb. 2016
Ati procedat corect. Eu cred ca zilele suplimentare de concediu de odihna se acorda la vechime neintrerupta in aceeasi unitate.

Alte intrebari despre Concedii

TOP RASPUNSURI 2024