ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

cand trebuie sa ma intorc la serviciu?


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua.
Urmeaza sa nasc aprox. la data de 16.03.2015 si as dori sa ma intorc la serviciu pana la implinirea varstei de 1 an a copilului si fara ca tatal sa beneficieze de o luna de concediu (as dori sa ma intorc aprox. la data de 01.02.2016) pentru a beneficia de stimulentul de insertie de 500 lei. in legatura cu aceasta situatie va adresez urmatoarele intrebari
1. am inteles ca tatal copilului trebuie sa dea o declaratie ca nu doreste sa stea o luna in concediu. trebuie sa fie o declaratie notariala ori simpla? se depune la dosarul privind stimulentul de insertie?
2. imi trebuie decizie de reincadrare in munca de la angajator cu data de 01.02.2016 pe care apoi sa o depun la dosar?
3. am calculat bine data, ori in opinia dvs, care este data la care ar trebui sa ma intorc la munca fara ca sotul sa stea o luna in concediu?
4. concret, ce documente imi trebuiesc pentru concediu de crestere copil, pt ca nu am inteles foarte bine din lege, sunt adeverinte tip pe care le iau de la primarie si le completeaza angajatorul sau stiu angajatii de la contabilitate ce documente imi trebuie?
5. pot depune dosarul de concediu crestere copil cu 30 de zile inainte de terminarea concediului de maternitate?
va multumesc.

Mihaela Staicu
 User  Mihaela Staicu
a intrebat la 22 Ian. 2015
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

2 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 23 Ian. 2015
Ca sa puteti beneficia de stimulent de insertie in cazul unei reveniri mai devreme de varsta de un an a copilului trebuie sa optati pentru concediu de pana la un an. In cazul unui concediu de pana la 2 ani revenirea ar trebui facuta dupa ce copilul implineste 1 an ca sa puteti primi stimulentul.

Este necesara acea declaratie intr-adevar, dar veti pierde indemnziatia pe o luna. Declaratia este una pe propria raspundere, nu se face la notar.

Da, veti avea nevoie de decizia angajatorului cu privire la reluarea activitatii pentru a putea beneficia de stimulent. Conditia de baza a acordarii acestui beneficiu o reprezinta realizarea veniturilor pe toata durata acordarii lui.

Revenirea trebuie sa aiba loc inainte de implinirea varste de un an de catre copil. O luna este foarte bine.

Documentele necesare si conditiile de acordare le regasiti pe site-ul DGASPC - http://www.protectiacopilului6.ro/directia-protectie-sociala_doc_29_serviciul-alocatii-si-indemnizatii_pg_0.htm

Sunt si documente tip care se completeaza de angajator, dar si unele completate de angajat cum ar fi cererea de acordare a acestor drepturi.

Nu, nu puteti. Dosarul se depune dupa finalizara concediului de lauzie si nu mai devreme de a 43-a zi de la nastere. Pentru ca in adeverinta pentru venit trebuie sa apara foarte clar efectuarea concediului de lauzie obligatoriu.

Indiferent daca tatal intra sau nu in concediu, atat timp cat revenirea are loc in termenul mentionat aveti dreptul la stimulent de insertie.

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Mihaela Staicu
 User Mihaela Staicu
a raspuns la intrebare la 22 Ian. 2015
As dori sa completez intrebarea cu urmatorul aspect
Daca tatal ar alege sa stea o luna in concediu, la ce data trebuie sa ma intorc la serviciu?
La aceeasi data (ex.01.02.2016) ori la o data anterioara?
Are vreo importanta daca tatal sta sau nu in concediu, ori tot ce conteaza e ca reintoarcerea la serviciu sa se faca inainte de implinirea varstei de 1 an a copilului?

Alte intrebari despre Concedii

TOP RASPUNSURI 2024