ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Indemnizarie crestere copil pentru a doua nastere


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua. Sunt in concediu de crestere copil pana in 18 aprilie 2014 cand copilul o sa implineasca 2 ani. Sunt din nou insarcinata si o sa nasc prin 20 iulie 2014. E o diferenta de 3 luni intre terminarea concediului si nasterea celui de-al doilea copil. Intrebarile mele sunt:
1. O sa mai primesc indemnizatie pentru inca 2 ani? Si daca da, in functie de ce se calculeaza suma lunara pe care o sa o primesc?
2. Daca dupa terminarea concediului de crestere a copilului, pentru primul copil, imi iau o luna de concediu medical, apoi de la 32 saptamani intru in concediu prenatal, o sa primesc indemnizatia? Faptul ca nu ma intorc efectiv la munca, ci imi iau concediu, nu se considera intrerupere?
Va multumesc din suflet!

Elena Dan
 User  Elena Dan
a intrebat la 29 Ian. 2014
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 29 Ian. 2014
Da, veti beneficia de CIC si indemnizatie crestere copil pentru a doua nastere, la cerere.
Dupa ce parcurgeti concediul pentru lauzie de minim 42 de zile, parcurgeti aceiasi pasi ca in cazul primului CIC. Putetli lua concediu medical dupa CIC imediat, iar indemnizatia medicala se va calcula in baza celei pentru crestere copil primita in ultimele 6 luni anterioare.

In calculul indemnizatiei pentru noul concediu vor intra indemnziatia crestere copil, cea de concediu medical si cea de prenatal.

Intrarea in concediu medical duce la suspendarea de drept a contractului de munca, dar nu va afecteaza drepturile acordate pentru crestere copil.

In art. 2 din OUG 111/2010 regasiti, la alin.(5) situatiile care sunt luate in considerare pentru stabilirea acestui drept. Printre ele se numara si drepturile acordate in baza OUG 158/2005, adica toate concediile medicale, inclusiv cel de maternitate, acordate in ultimele 12 luni anterioare nasterii.

Alte intrebari despre Legislatia muncii

TOP RASPUNSURI 2024