ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Acordarea concediului de studii pentru pregatire in vederea admiterii la Barou


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


In prezent sunt angajata pe functia de consilier juridic si doresc sa ma pregatesc pentru examenul de admitere la Barou. La societatea pentru care lucrez, se acorda concediu de odihna pentru toata lumea, timp de 3 saptamani, la inceputul lunii august. As dori sa prelungesc acest concediu cu un altul, pentru a avea mai mult timp de invatat, pana pe 15 septembrie, cand e examenul.

Examenul de admitere la Barou se incadreaza in prevederile CM privind acordarea de concediu de studii? Acolo se vorbeste de institutii de invatamant superior sau de stagii de formare profesionala. Enumerarea e exhaustiva, dar nu stiu dacase poate interpreta in sensul ca admiterea in profesie este si ea cuprinsa in sfera de incidenta a textului de lege.

Exista, desigur, posibilitatea de a opta pentru concediu fara plata, dar voiam sa aflu care e cea mai avantajoasa solutie pentru mine.

Mentionez ca sunt angajata de 7 luni, cu program full time, iar angajatorul e interesat ca eu sa promovez examenul de admitere, incurajandu-ma in acest sens.

Olivia D.
 User  Olivia D.
a intrebat la 12 Iun. 2014
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

3 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [1] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului Olivia D. la 12 Iun. 2014
Se stabileste la niveul unitatii aceasta perioada, prin CCM sau Regulament intern.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Olivia D.
 User Olivia D.
a raspuns userului Ioana Popa la 12 Iun. 2014
Va multumesc pentru raspuns. M-am exprimat gresit zicand enumerare. Ma refeream la cazurile in care se poate face aplicarea prevederilor, respectiv stagii de formare sau examene de absolvire a unitatilor de invatamant superior sau promovare in anii superiori.

Si perioada maxima pentru care pot cere concediu de studii e de 10 zile sau mai mare? Se poate solicita doar fara plata sau si cu plata?

Va multumesc
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [2] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 12 Iun. 2014
Conform Codului muncii (daca sunteti incadrata cu CIM) concediul pentru studii poate fi unul fara plata atat timp cat acesta este solicitat de angajat pentru studii initiate si platite de el. Nu stiu la ce enumerare va referiti, dar solutia cea mai avantajoasa asta ar fi dat fiind motivul din spatele acestei solicitari. Cu atat mai mult daca angajatorul va sustine, nu cred ca vor fi probleme in aprobarea acestui liber fara plata pentru studii.

Alte intrebari despre Concedii

TOP RASPUNSURI 2024