ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Cate zile de concediu medical pentru copil bolnav mai am dreptul?


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua!

Sunt in spital cu copilul de 4 ani care a fost supus unei interventii chirurgicale.La cate zile de concediu medical mai am dreptul (si care medic il poate acorda) in conditiile in care am mai avut in octombrie 2013- 4 zile de CM cod 09 internare in spital, in noiembrie 2013-14 zile cod 09 acordate de specialist la externare si in ianuarie 2014- 8 zile cod 09 acordate de medicul de familie.

Va multumesc!

Calamar Anca
 User  Calamar Anca
a intrebat la 16 Apr. 2014
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 21 Apr. 2014
Concediul medical pentru ingrijirea copilului bolnav se acorda pentru 45 de zile cf. OUG 158/2005 iar in cazuri speciale poate fi acordat pentru perioade mai mari, stabilite de medicul curant, dupa 90 de zile putand fi prelungit cu acordul medicului expert al casei de pensii.

ART. 29 - OUG 158/2005
Durata de acordare a indemnizaţiei prevăzute la art. 27 alin. (1) este de maximum 45 de zile calendaristice pe an pentru un copil, cu excepţia situaţiilor ?n care copilul este diagnosticat cu boli infectocontagioase, neoplazii, este imobilizat ?n aparat gipsat, este supus unor intervenţii chirurgicale; durata concediului medical ?n aceste cazuri va fi stabilită de medicul curant, iar după depăşirea termenului de 90 de zile, de către medicul specialist, cu aprobarea medicului expert al asigurărilor sociale.


Alte intrebari despre Concedii

TOP RASPUNSURI 2024