ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Indemnizatie de concediu medical poate fi mai mare decat salariu net normal


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Ma intereseaza daca indemnizatia de concediul medical poate fi mai mare decat salariul net normal platit intr-o oarecare luna a anului cand nu am avut concediu medical. Si daca da , in ce conditii/situatii poate fi indemnizatia de concediu medical mai mare decat salariul normal? Zilele de spitalizare se platesc? In ce conditii poate fi indemnizatia de concediu medical mai mica decat salariul net normal? Si as mai avea o alta intrebare oarecum legata tot de acest subiect si anume: concediul medical intrerupe concediul de odihna? De exemplu daca m-am imbolnavit in timpul concediului de odihna si am fost spitalizata si apoi mi s-a dat in continuare concediu medical cateva zile- cum afecteaza acest fapt calculul salariului? Si se poate prelungi concediul de odihna, daca a fost intrerupt de cel medical, pana la maximum de zile de odihna pe care le am legal intr-un an? Va multumesc! Sper ca am fost explicita.

Iuliana Apostu
 User  Iuliana Apostu
a intrebat la 25 Feb. 2015
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

2 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Iuliana Apostu
 User Iuliana Apostu
a raspuns userului adriana iancu la 28 Feb. 2015
Nu stiu daca am inteles prea bine. O colega mi-a spus ca prefera sa stea acasa si la o banala raceala ca oricum primeste mai multi bani pe perioada concediului decat daca ar veni la serviciu. Si a mai adaugat ca si atunci cand a fost in concediu medical cand era insarcinata sau cand statea acasa cu copilul bolnav tot mai multi bani lua decat daca ar fi venit la serviciu in mod obisnuit. Si ma intrebam cum este posibil asta in conditiile in care eu intotdeuna cand am fost in concediu medical luam mai putini bani decat salariul normal.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Adriana Iancu
 Expert Adriana Iancu
a raspuns la intrebare la 26 Feb. 2015
Baza de calcul se determina ca medie a veniturilor brutr obtinute pe ultimelele 6 luni anterioare lunii in care se acorda concediul medical. Media zilnica a incapacitatii temporare de munca reprezinta raportul dintresuma veniturilor pe ultimele 6 luni si numarul de zile la care s-a platit contributia pentru concedii si indemnizatii de 0.85%. Numarul de zile nu poate fi mai mare decat numarul de zile lucratoare din luna. La aceasta medie se aplica procentul alocat bolii respective (ex:75% pentru boala obisnuita,100% pentru urgenta medici chirurgicala, cancer HIV, SIDA, TBC).
Concediul medical suspenda concediul de odihna, la finalul concediului medical se continua concediul de odihna.
Indemnizatia de concediu medical este aceeasi si pentru zilele de spitalizare.

Alte intrebari despre Concedii

TOP RASPUNSURI 2024