ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Concediul Legal la Incetarea Contractului de Munca prin Pensionare


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Incepand cu 4 august 2015 voi intra in pensie si ca atare contractul colectiv de munca inceteaza de drept . Rog sa-mi scrieti de cate zile de concediu legal [ne efectuat pe 2015] i-mi revin si calculul estimativ la plata acestor zile . Mentionez ca retributia mea in cadrul inteprinderi este de 11 ron/ora. A doua intrebare : Cat timp mai am dreptul [legal] sa activez in cadrul inteprinderii de la data primiri deciziei de pensionare ? ... Cu stima !

Tiberiu Toro
 User  Tiberiu Toro
a intrebat la 07 Apr. 2015
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

4 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului tiberiu toro la 08 Apr. 2015
Nu stiu unde apare acel termen de 30 de zile, in Codul muncii in niciun caz nu este. Contractul de munca inceteaza de drept la data comunicarii deciziei de pensionare, aceasta este obligatia angajatorului, nu alta. Mentinerea in activitate se poate face printr-un nou contract pe perioada determinata sau nedeterminata, in conditiile in care tipul de pensie permite cumularea celor doua venituri. Asta prevede legea, asta va spun si eu.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Tiberiu Toro
 User Tiberiu Toro
a raspuns userului Ioana Popa la 08 Apr. 2015
Stimata doamna ! ... va multumesc pentru promptitudinea raspunsului dv. Referitor la a 2 a intrebare am facut eu greseala sau a nu pune corect intrebarea . Am dorit sa stiu de cat timp pot beneficia sau mai bine spus inteprinderea la care mai activez [Ana Teleferice - Poiana Brasov]] mai are obligatia de a ma tine activ de la data emiteri deciziei de catre CJP/Bv . Eu stiam dar nu la modul concret cum ca inteprinderea mai are obligatia de a te mentine pe post inca 30 de zile de la data emiterii deciziei de pensionare ...30 de zile timp dupa care inceteaza contractul de munca . Stiu ca dupa pensionare [ limita varsta ] mai pot activa cu norma intreaga cu un nou contract individual de munca pe termen definit la intelegere cu angajatorul . Va multumesc !
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului Ioana Popa la 08 Apr. 2015
Concediul ramas neefectuat la incetarea CIM va putea compensat in bani dupa incetare, calculul fiind facut conform formulei redate la art. 150 din Codul muncii republicat.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 08 Apr. 2015
Contractul colectiv de munca nu este influentat de pensionara dvs, acesta este un document incheiat la nivelul unitatii si care priveste toti angajatii. Dvs sunteti incadrat cu contract INDIVIDUAL de munca, ceea ce este cu totul altceva. Acest contract intr-adevar inceteaza de drept la data comunicarii deciziei de pensionare. Concediul de odihna se acorda proportional cu timpul efectuat din an. Numarul de zile cuvenite se stabileste prin impartirea totalului prevazut in contractul dvs la lunile din an (12) iar rezultatul se inmulteste cu numarul de luni lucrate pana la data pensionarii. Medicalele sunt considerate perioade lucrate cand faceti acest calcul. Depinde de tipul de pensionare. Daca este pensionare pentru limita de varsta, puteti cumula cele doua venituri oricat va tin puterile, pe baza unui nou contract de munca. Puteti fi incadrat si pe perioada determinata, legea ii permite angajatorului aceasta alternativa. Nu este prevazuta insa o limita de varsta pana la care sa puteti continua activitatea profesionala, general aplicabila.

Alte intrebari despre Concedii

Expertii nostri
Ioana Popa
violeta Georgescu Marius Ion alexei delimart G Stancu Viviana Serni Gratiela Petrescu
TOP RASPUNSURI 2024