ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Pot plati contributia pentru concedii medicale atat ca salariat cat si ca PFA


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua!

Sunt salariat si PFA si as dori sa platesc contributia pentru concedii medicale si la veniturile realizate prin PFA. Casa de Sanatate refuza sa incheie contract cu PFA, deoarece sunt salariata. Nu am gasit niciun text de lege care sa interzica acest lucru. As dori sa stiu daca aceasta problema are rezolvare.

Multumesc!

Iulia Matei
 User  Iulia Matei
a intrebat la 11 Feb. 2015
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

4 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Iulia Matei
 User Iulia Matei
a raspuns userului Ioana Popa la 03 Mar. 2015
Tocmai asta este problema. Eu as fi vrut sa mi se ia in calcul la plata concediului pre si post natal toate veniturile (nu este vorba de indemnizatia pentru cresterea copilului). Acesta este motivul pentru care vreau sa platesc 0,85% si pt PFA, dar cei de la casa de sanatate nu imi permit asta. As fi vrut sa stiu daca este legal sa imi interzica plata contributiei atata timp cat eu doresc asta. Legea nu spune nimic clar in acest sens.

Multumesc!
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului Iulia Matei la 03 Mar. 2015
Pentru PFA nu este obligatorie aceasta contributie, puteti beneficia de concediu de maternitate chiar daca sunteti asigurata doar prin locul de munca. Insa nu veti putea inregistra un eventual medical pe PFA.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Iulia Matei
 User Iulia Matei
a raspuns userului adriana iancu la 17 Feb. 2015
Va multumesc pentru raspuns!
Problema mea este ca doresc sa platesc contributia de 0,85% si pentru veniturile realizate prin PFA, dar Casa de Sanatate imi refuza acest lucru, pe motiv ca sunt salariata si angajatorul de la locul de munca de baza plateste contributia pentru veniturile pe care le realizez la el. Imi spun ca nu este posibil sa platesc atat eu, ca si PFA, cat si angajatorul, desi veniturile sunt total diferite.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Adriana Iancu
 Expert Adriana Iancu
a raspuns la intrebare la 11 Feb. 2015
Contributia pentru concedii si indemnizatii nu este obligatorie, insa devine obligatorie daca PFA doreste sa beneficieze de indemnizatii pentru concediile medicale.
Conform OUG nr. 158/2005 privind concediile si indemnizatiile de asigurari sociale de sanatate, contributia pentru concedii si indemnizatii este de 0,85% din veniturile supuse impozitului pe venit. Pentru a beneficia de concedii si indemnizatii, PFA are obligatia sa depuna declaratia de asigurare pentru concedii si indemnizatii la casa de asigurari de sanatate la care sunt luate in evidenta ca platitori de contributie de asigurari sociale de sanatate.


Alte intrebari despre Contributii

TOP RASPUNSURI 2024