ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

calculare salariu in perioada concediului risc maternal


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua! As dori sa stiu cat ar trebui sa primesc salariu pe perioada concediului medical de risc maternal care imi va fi acordat in luna mai si iunie 2015.
Lucrez ca educatoare, functie profesor in inv prescolar,S,cu grad definitiv, vechime 6-10 ani. Salariu grila 1160 lei . Pe luna februarie 2015 am avut salariul de incadrare 928 lei iar in martie 2015 a fost 1160 lei.
Multumesc!

Daniela Gligor
 User  Daniela Gligor
a intrebat la 07 Apr. 2015
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Adriana Iancu
 Expert Adriana Iancu
a raspuns la intrebare la 08 Apr. 2015
Concediul de risc maternal se acorda la recomandarea medicului specialist si a medicului de medicina muncii, in functie de conditiile de lucru si starea de sanatate, daca aceasta ar pune in pericol sanatatea dvs cat si a fatului. Puteti beneficia de concediu de risc maternal oricand pe durata sarcinii sau dupa nastere, in functie de necesitate.Pe durata concediului de risc maternal salariata are dreptul la indemnizatie de risc maternal, care se suporta din bugetul asigurarilor sociale de stat. Concediul si indemnizatia de risc maternal se acorda fara conditia de stagiu de cotizare. Cuantumul indemnizatiei reprezinta 75 la suta din baza de calcul (respectiv media veniturilor lunare din ultimele 6 luni anterioare celei in care vi se acorda concediul de risc maternal. Se platesc numai zilele lucratoare din cuprinsul lunii). Concediul de risc maternal nu poate fi acordat simultan cu un concediu medical sau cu concediul pentru cresterea si ingrijirea copilului.

Alte intrebari despre Concedii

Expertii nostri
violeta Georgescu
Viviana Serni George Andreescu adriana iancu alexei delimart Radu Anton Marius Ion
TOP RASPUNSURI 2024