ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

contestare decizie de sanctionare


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


As dori lamuriri cu posibilitatea contestarii unei decizii de sanctionare cu avertisment scris dupa ce " am avut parte" de un referat intocmit de managerul de calitate al spitalului,pe data de 05.12.2014. Precizez ca nu am fost invitat sa dau lamuriri la nici o comisie de disciplina si nici nu am luat la cunostinta de aceast referat ca sa pot sa imi formulez eventuala "aparare". Am fost invitat telefonic pe data de 02.12.2014, in comitetul director, sa imi exprim opinia cu privire niste probleme de organizare in perioada preacreditare,ocazie cu care am cerut in scris,in aceeasi data,sa mi se precizeze clar pana cand trebuie sa inaintez conducerii explicatiile cerute in acel comitet si cui anume trebuie sa dau explicatiile cerute.


Bibire Vasile
 User  Bibire Vasile
a intrebat la 06 Ian. 2015
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

4 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Bibire Vasile
 User Bibire Vasile
a raspuns la intrebare la 14 Ian. 2015
Sarut mana si multumesc mult! Sper sa - mi fie de folos si promit sa va tin la curent cu rezultatul contestatiei !

O seara buna!
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Adriana Iancu
 Expert Adriana Iancu
a raspuns userului Bibire Vasile la 13 Ian. 2015

DOMNULE PREŞEDINTE,
Subsemnatul(a)_, domiciliat(ă) ?n,
Formulez
CONTESTAŢIE ?MPOTRIVA DECIZIEI DE APLICARE A SANCŢIUNII DISCIPLINARE
nr. , din , emisă de , cu sediul ?n , prin care mi s-a aplicat sancţiunea disciplinară , ?n temeiul art.263- 264 alin. 1 lit. a mun., a cărei anulare o cer şi obligarea angajatorului să-mi plătească cheltuielile de judecată pe care le voi face cu judecarea acestui proces.
Motivele contestaţiei:
?n fapt, prin decizia enunţată, ?n temeiul art.263 264 alin. 1 lit. a. mun., am fost sancţionat(ă) cu , reţin?ndu-se că sunt vinovat(ă) de , măsură care este nelegală, probă pe care o voi face cu acte şi martori.
Cer admiterea contestaţiei, anularea deciziei şi obligarea angajatorului să-mi plătească cheltuielile de judecată pe care le voi face cu acest proces.
Depun contestaţia ?n dublu exemplar pentru a fi comunicată angajatorului.
Contestaţia este scutită de taxele de timbru, potrivit art.270 C. mun.
Data depunerii_
Semnătura _
DOMNULUI PREŞEDINTE AL JUDECĂTORIEI_

Succes!

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Bibire Vasile
 User Bibire Vasile
a raspuns la intrebare la 09 Ian. 2015
Multumesc pentru promptitudinea raspunsului insa nu este vorba de concediere. Am avut parte de un banal avertisment scris, care din punctul meu nu este legal deoarece nu am fost audiat de catre comisia de disciplina ci de Comitetul Director si acest lucru s-a petrecut cu 3 zile inainte de a-mi fi intocmit referat de catre managerul de calitate al spitalului " accident de cariera " cum il numesc eu.
Contestarea acestui banal avertisment cred ca este necesara in posibilitatea in care ce s-a intamplat pana acum se mai poate repeta avand in vedere caracterul acestui ins si lasitatea conducerii de a-si asuma, prin managerul general, un raspuns la o cerere simpla de a mi se comunica pentru ce perioada se doresc explicatiile cerute in acel comitet director. Din cate stiu nu se mai poarta " bagatul pumnului in gura" personalul fiind incurajat, in sistemele moderne de management , sa-si exprime opinia pana in momentul luarii unei decizii, dupa care se pune in aplicare decizia adoptata de manager.
De aceea as aprecia niste sfaturi care sa ma puna la adapost de viitoare abuzuri si un model de contestatie la Tribunal a acestui avertisment. Precizez ca am sustinerea directa a sefului de sectie si 80 % din personalul sectiei implicat in activitatea de preacreditare.

In speranta primirii unui raspuns urgent ( termen de contestatie pana pe 14.01.2015) si pertinent va multumesc anticipat !
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Adriana Iancu
 Expert Adriana Iancu
a raspuns la intrebare la 06 Ian. 2015
Decizia de concediere trebuie sa contina termenul in care sanctiunea poate fi contesta :45 de zile de la data la care salariatul aluat la cunostinta de masura dispusa/30 de zile de la comunicare, precum si instanta competenta in a carei circumscriptie isi are domiciliul sau locul de munca reclamantul.

Alte intrebari despre Abateri disciplinare

TOP RASPUNSURI 2024