ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

2 Contract de munca la acelasi angajator


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua.
Lucrez intr-o institutie de stat (spital). Pot fi angajat cu 2 norme intregi? (un post asistent medical si un post economist).
Multumesc.

Adaugata in: Contract de munca
Mariana Vieru
 User  Mariana Vieru
a intrebat la 16 Mar. 2014
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [2] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 17 Mar. 2014
Puteti realiza cumul de functii la nivelul aceleaisi unitati prin incheierea a doua contracte de munca separate, pentru fiecar functie in parte, atat timp cat aveti studiile necesare pentru ambele. Pentru postul de economist aveti nevoie de studii superioare in domeniu.

Condul muncii nu prevede interdictii asupra normelor cumulate in cadrul aceleiasi unitati, prin contracte diferite. Ceea ce inseamna ca un salariat poate avea chiar si 2 CIM cu norma intreaga daca le poate onora pe amandoua si angajatorul este de acord cu acest tip de cumul. Unii inspectori ITM insa, printr-o interpretare eronata a Codului muncii, au tras concluzia ca acest lucru nu este posibil, chiar daca nu este nicaieri stipulat. S-ar putea ca angajatorul sa aiba probleme la operarea in Revisal a celor doua contracte. In acest sens poate sesiza ITM, cu prevederile legii referitoare la cumul si sa solicite o actualziare a programului in conformitate cu actele normative actuale. Sau poate lua legatura cu serviciul tehnic. In prezent programul permite operarea unui contract cu norma intreaga si unul cu norma partiala de 4 ore, probabil in ideea de a se evita suprasolicitarea salariatului si a fi onorate ambele contracte.

Alte intrebari despre Contract de munca

TOP RASPUNSURI 2024