ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

2 contracte de munca simultan - perioada preaviz


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua,
Ma aflu in perioada de preaviz la actualul angajator si pentru ca am primit o promisiune de incetare a CIM cu acordul partilor inainte de finalul perioadei de preaviz am semnat un contract de munca pe perioada nedeterminata pe norma intreaga cu un alt angajator. Se pare ca in acest moment actualul angajator nu mai este de acord cu demisia cu acordul partilor. Este o problema faptul ca pt o perioada de 2 saptamani voi avea 2 contracte de munca cu norma intreaga?
La actualul angajator pana la finalul preavizului sunt in concediu de odihna.

Multumesc

Claudia Eugenia
 User  Claudia Eugenia
a intrebat la 07 Apr. 2014
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 07 Apr. 2014
Nu exista notiunea si nici temeiul legal pentru demisie cu acordul partilor. Este fie demisie, fie acordul partilor, sunt situatii distincte. In cazul demisiei, cat timp angajatorul si-a respectat obligatiile contractuale si nu renunta partial sau total la preaviz, se impune efectuarea perioadei de preaviz stabilite prin contractul individual de munca. Acordul partilor poate fi refuzat de angajator, demisia nu. Primul are la baza art. 55 b), iar demisia are ca temei art. 81 (1), (7) sau (8) din Codul muncii republicat, in functie de context.

Nu este nicio problema daca aveti doua contracte simultan, fie ele si cu 8 ore, pentru ca asa cum prevede art. 35 din Codul muncii republicat, puteti realiza cumul de functii prin incheierea a doua sau mai multe contracte cu acelasi angajator sau angajatori diferiti. Nu incalcati cu nimic legea, cat timp nu exista interdictii referitoare la cele doua pozitii cumulate sau daca nu apar conflicte de interese.

Alte intrebari despre Contract de munca

TOP RASPUNSURI 2024