ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

acordarea de concedii de odihna la contractele de munca in cumul, la unitati bugetare


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


As dori sa imi raspundeti la urmatoarea speta: exista un contract de munca -functie de baza la o unitate bugetara, si alte doua contracte de munca - in cumul, cu fractiune de norma, tot la aceeasi unitate bugetara. Intrebare; se acorda concediul de odihna la toate contractele de munca- conform legii 53 din 2003 sau doar la cel cu functia de baza, asa cum arata HG nr. 250/1992?


Claudia Pop-toma
 User  Claudia Pop-toma
a intrebat la 28 Mai. 2013
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

3 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [1] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului Claudia Pop-Toma la 28 Mai. 2013
Exista acte normative care vin in completarea codului muncii, asa cum bine ati punctat. Si in cazul cadrelor didactice, de exemplu, exista un act normativ special pentru acordarea zilelor de CO anual. Se tine cont de toate actele normative aplicabile salariatului in functie de situatie.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Claudia Pop-toma
 User Claudia Pop-toma
a raspuns userului Ioana Popa la 28 Mai. 2013
Va multumesc mult de tot,si eu am fost tot de aceeasi parere, inclusiv exista practica judiciara in acest sens. Este de retinut ca dispozitiile HG nr. 250/1992, se aplica doar institutiilor bugetare, in administraţia publica, din regiile autonome cu specific deosebit. Exista insa discutii pe aceasta tema, cu pareri diferite, multi imbratiseaza doar prevederile art. 106 din Codul muncii, care in opinia mea, nu isi face aplicarea, datorita faptului ca acest act normativ arata cadrul general si nu cel specific.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [1] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 28 Mai. 2013
Se aplica unul din alineatele art. 3 din HG mentioanta, in functie si de norma din functia de baza. Nu stiu ce norma aveti pe contractul de la functia de baza deci nu va pot spune cu certitudine care din alineate se aplica la dvs.

(1) Salariaţii care ?ndeplinesc prin cumul, pe l?ngă funcţia de bază, cu o normă ?ntreagă, o altă funcţie, au dreptul la concediul de odihnă plătit numai de la unitatea ?n care au funcţia de bază. Unitatea ?n care salariaţii cumulează le va acorda, la cerere, un concediu fără plată pentru zilele de concediu de odihnă primite de la cealaltă unitate.

(2) Salariaţii care sunt ?ncadraţi cu jumătate de normă la două unităţi au dreptul la concediu de odihnă la ambele unităţi, proporţional cu timpul lucrat.

(3) Salariaţii care cumulează, la unităţi diferite, fracţiuni de normă care depăşesc o normă ?ntreagă, ?şi aleg unităţile de la care beneficiază de concediu de odihnă, ?n aşa fel ?nc?t drepturile cuvenite potrivit acestuia să nu depăşească pe cele cuvenite salariaţilor ?ncadraţi cu o normă ?ntreagă.

Alte intrebari despre Contract de munca

TOP RASPUNSURI 2024