ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

act aditional


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua!
As vrea sa stiu: o persoana a avut contract de munca pe perioada determinata de 6 luni si a expirat, i s-a incheiat un act aditional la ce Contract?  Tot pe o perioada de 6 luni si, i se spune ca atunci cand expira (octombrie) i se va incheia tot un act aditional.
Este corect? Actul aditional se incheie la un Contract individual de munca inregistrat sub numarul ..... Daca ea nu mai are contract pentru ca a expirat i se pot incheia acte aditionale la nesfarsit?
Multumesc!

Valentina Andronescu
 User  Valentina Andronescu
a intrebat la 11 Iun. 2012
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 12 Iun. 2012
Contractul de munca incheiat pe perioada determinata se poate prelungi dupa expirarea termenului contractual numai in situatii de exceptie, prevazute in Codul muncii republicat.

Art. 82
3 Contractul individual de munca pe durata determinata poate fi prelungit, in conditiile prevazute la art. 83, si dupa expirarea termenului initial, cu acordul scris al partilor, pentru perioada realizarii unui proiect, program sau unei lucrari.

Daca se aplica aceasta situatie este in regula, respectiv daca acest CIM se prelungeste prin act aditional pentru un proiect, program sau lucrare ce are loc pe o perioada determinata de timp. Insa daca nu se poate face dovada existentei unei lucrari sau proiect ce se va desfasura pe o perioada limitata de timp, s-ar putea considera ca angajatorul face abuz de aceasta prevedere.

Cel mai sigur este ca prelungirea sa fie facuta anterior expirarii CIM, chiar si in ultima zi de lucru a salariatului conform contractului incheiat pe perioada determinata.

Alte intrebari despre Contract de munca

TOP RASPUNSURI 2024