ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Act aditional de prelungire


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua,
Pot sa intocmesc si sa transmit in Revisal un act aditional de prelungire al perioadei pentru un contract de munca, desi acesta a fost pe perioada determinata pana pe data de 5 martie, dar nu i s-a facut nici o modificare?
In ce termen pot sa fac acest act aditional de prelungire, sau trebuia doar in ziua expirarii contractului de munca?
Va multumesc

Adaugata in: Contract de munca
Mischie Aura
 User  Mischie Aura
a intrebat la 14 Mar. 2012
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

6 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [1] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului georgeta ganea la 16 Mar. 2012
Este corect ce spuneti dumneavoastra. Insa data fiind situatia de fata, in care NU s-a intocmit decizie de incetare si salariatul a continuat activitatea, poate fi intocmit un act, cu data de 05.03.2012 pentru prelungirea CIM, si operat imediat in Revisal, respectandu-se acel terman de 19 zile prevazut in HG 500/2011. Cat timp nimic nu s-a transmis pana acum catre ITM, un astfel de act aditional ar salva o eventuala amenda. Este o solutie "pe sub mana" dar poate fi folosita.

Totodata, exista o situatie exceptionala, de altfel prevazuta in Codul muncii republicat, prin care se poate intocmi act aditional de prelungire la un contrac deja expirat daca prelungirea are ca scop derularea activitatii in cadrul unui proiect de scurta durata sau a unei anumite lucrari.,


Art. 82

3 Contractul individual de munca pe durata determinata poate fi prelungit, in conditiile prevazute la art. 83, si dupa expirarea termenului initial, cu acordul scris al partilor, pentru perioada realizarii unui proiect, program sau unei lucrari.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [1]
Georgeta Ganea
 User Georgeta Ganea
a raspuns la intrebare la 16 Mar. 2012
Un act aditional pentru modificarea duratei contractului de munca incheiat pe perioada determinata trebuie facut anterior expirarii acestuia pentru ca alfel intervine incetarea de drept a CIM iar actul aditional nu mai are obiect de modificare
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului georgeta ganea la 16 Mar. 2012
Din nou revin cu rugamintea de a citi cu atentie raspunsurile si de a nu a le rastalamaci.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [1] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului georgeta ganea la 16 Mar. 2012
Puteti intocmi retroactiv un act aditional, cu data de 5 martie - daca aceasta a fost ultima zi de lucru, dat fiind faptul ca actele aditionale pot fi operate in Revisal cel tarziu in a 19-a zi de la intocmirea lor. Insa aveti grija ca data de pe act sa fie aceeasi cu ultima zi de lucru a salariatului dumneavoastra. Este o situatie mai putin fericita si mai putin dorita, insa dat fiind faptul ca nu s-a operat nici un fel de modificare, puteti incerca aceasta varianta.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [1]
Georgeta Ganea
 User Georgeta Ganea
a raspuns la intrebare la 16 Mar. 2012
CIM incheiat pe perioada determinata de timp inceteaza de drept la data la care expira.Dvs aveati obligatia sa emiteti decizie de incetare a acestuia conform art.56 alineatul 2 care prevede:


2 Pentru situatiile prevazute la alin. 1 lit. c???j, constatarea cazului de incetare de drept a contractului individual de munca se face in termen de 5 zile lucratoare de la intervenirea acestuia, in scris, prin decizie a angajatorului, si se comunica persoanelor aflate in situatiile respective in termen de 5 zile lucratoare.
In consecinta,daca ati mentinut salariatul la lucru dupa expirarea termenului pentru care i-ati incheiat CIM se poate constata nulitatea acestuia si-i incetati in cazul acesta cu art.56, litera d.Ulterior puteti sa incheiati pe acelasi post un alt CIM tot pe perioada determinata de timp.Atentie ca si in acest caz trebuie sa inregistrati in REVISAL CIM cu o zi inainte de incepertea actinitatii.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 14 Mar. 2012
Ar fi trebuit in ultima zi de lucru sa faceti aceasta prelungire a contractului. Puteti intocmi un nou contract de munca.

Alte intrebari despre Contract de munca

Expertii nostri
violeta Georgescu
alexei delimart George Andreescu G Stancu Gratiela Petrescu adriana iancu Marius Ion
TOP RASPUNSURI 2024