ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Acte/demersuri necesare obtinerii indemnizatiei de somaj


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Ma numesc MJ si sunt din Tg Jiu. Am fost angajata unui cabinet medical veterinar, incepand cu data de 05.09.2011 ... am nascut un bebe la data de 31.10.2012 ... am fost in CCC si am primit indemnizatie CC, conform OUG 111/2010, optiunea II, in cuantum de 600 lei, incepand cu data de 13.12.2012. Mi-a sosit acasa prin posta decizia prin care mi se comunica ca incepand cu data de 01.10.2012 se suspenda plata dreptului prevazut la art.1/motiv: ART.11 OUG 111/2010 1 LUNA.
M-am prezentat la locul de munca sa imi reiau activitatea, dar am aflat ca doctorul (administratorul) a decedat in urma cu aprox. 1 an in urma, cabinetul nu este inchis, succesiunea nu a fost efectuata, in punctul respectiv a preluat o alta dr doctor/ si-a descis alt cabinet medical.
Am fost la AJOFM sa intreb ce acte imi sunt necesare intocmirii dosarului de somaj, comunicandu-mi-se o lista de documente, dar ca nu pot depune dosarul ca nu am adeverinta cu stagiul de cotizare si adeverinta de vechime ce trebuiesc eliberate de angajator. In cazul meu ... este decedat. Am fost la ITM, unde mi s-a comunicat verbal ca trebuie sa fac o actiune in instanta prin care sa se constate ca administratorul a decedat si sa dispuna incetarea CIM pentru a putea beneficia de somaj.
Asadar, in situatia descrisa mai sus care sunt pasii de urmat pentru a beneficia de indemnizatia de somaj

Mitrut Mirsavu
 User  Mitrut Mirsavu
a intrebat la 03 Oct. 2014
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

2 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Mitrut Mirsavu
 User Mitrut Mirsavu (Inginer, SC ELTOP SRL)
a raspuns userului adriana iancu la 06 Oct. 2014
Multumesc pentru raspuns.

Inainte de a posta vreau sa va spun ca m+am deplasat la ITM, AJOFM, iar cei de acolo nu au stiut sa imi raspunda. Ba mai mult, in cazul celor de la AJOFM - nu stiu care este procedura, ca daca nu e inchis CIM, nu au cum sa primeasca dosarul de somaj, cu toate ca din punctul meu de vedere ar trebui primit si mentionat ca este incomplet pana ce instanta ar da o decizie de incetare de drept a CIM in cazul meu. Ce sa fac ? Din care stiu, am la dispozitie 10 zile pentru a depune dosarul privind indemnizatia de somaj.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Adriana Iancu
 Expert Adriana Iancu
a raspuns la intrebare la 04 Oct. 2014
Art. 56 Codul muncii

(1) Contractul individual de muncă existent ?ncetează de drept:

a) la data decesului salariatului sau al angajatorului persoană fizică, precum şi ?n cazul dizolvării angajatorului persoană juridică, de la data la care angajatorul şi-a ?ncetat existenţa conform legii;
Angajatul al carui contract individual de munca a incetat in baza acestui articol beneficiaza de indemnizatie de somaj.

Alte intrebari despre Contract de munca

TOP RASPUNSURI 2024