ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Adeverinta pentru incetarea contractului


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Va multumesc pentru raspuns, asadar ma refer la acea adeverinta:

Prin prezenta se atesta faptul ca d-ul/d-na........................................................................cu
CNP.........................................posesor al BI/CI seriaâ??â??.nrâ??â??â??â??. ....a fost angajata
societatii â??â??â??â??â??â??â??â??â??., CUIâ??â??â??â??â??â??â??â??. cu sediul in Iasi , in baza contractului individual de munca, cu norma intreaga/partial de ......... ore/zi, incheiat pe perioada determinata/nedeterminata, inregistrat la Inspectoratul Teritorial de Munca Iasi/ Revisal, cu nr................./......................., in functia/meseria de...................................................................................
De la data de 01.01.2011, in contractul individual de munca au intervenit urmatoarele modificari incheierea, modificarea, suspendarea si/sau incetarea contractului individual de munca:

cu campurile:Angajator, Mutatia intervenita, Anul/luna/ziua, Salariul de baza, Denumirea angajatorului care a facut inscrierea, Parafa si semnatura persoanei care face inscrierea.


Contractul individual de munca al d-ului/d-nei a incetat la data de â??â??â??â??â?? in baza prevederilor artâ??â??â??â??din Legea 53/2003-Codul Muncii, modificata si completata, astfel cum rezulta din decizia nrâ??â??â??../â??â??â??â??â??â??
In perioada de la 01.01.2011, pana la â??â??â??â??â??d-ul/d-na , in calitate de asigurat obligatoriu prin efectul legii, a realizat un stagiu de cotizare de â??â??.luni,â??â??zile.
Datele de mai sus au fost extrase din documente existente la dosarul anhajatorului.Mentionam ca nu/s-au construit, retinut ai vurat, conform prevederilor legale, contributiile pentru asigurarile sociale aferente perioadelor sus mentionate.


Tin sa mentionez ca nu s-a facut nici o modificare a contractului d ela 01.01.2011 pana pe 01.11.2011 cand a incetat contractul si trebuie sa mai merg la ITM sa mi se elibereze ceva? Va multumesc anticipat!


Adaugata in: Contract de munca
Mihaela Martinescu
 User  Mihaela Martinescu
a intrebat la 03 Nov. 2011
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

2 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [1]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 04 Nov. 2011
La rubrica mutatia intervenita completati modificarile care au intervenit pe perioada derularii CIM - incheiere, modificare, suspendare si incetarea contractului individual de munca. Aceasta adeverinta tine locul cartii de munca, in care la rubrica "Mutatie intervenita" s-a completat "Se abroga dispozitiile Decretului nr. 92/1976 privind carnetul de munca???. Practic rubrica are acelasi rol pe care il detinea si in cartea de munca, respectiv toate modificarile intervenite asupra CIM pe perioada derularii, asa cum le-am enumerat mai sus.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [1]
Dalina Lobonea
 User Dalina Lobonea
a raspuns la intrebare la 04 Nov. 2011
Incepand cu data 01.01.2011 la incetarea CIM , la solicitarea angajatului , angajatorul elibereaza adeverinta de atestare a vechimii in munca care are formatul prezentat de d-voastra.Chiar daca nu s-au facut modificari ale CIM se elibereaza aceasta adeverinta, care ar trebui contravizata de ITM.
Este un document cu care puteti proba vechimea d-voastra in munca.
La lichidare ar trebui sa mai primiti un exemplar din nota de lichidare care sa contina si ultimele 12 salarii pentru calculul indemnizatie in caz de concediu de boala , numarul de zile de concediu medical platit pentru ultimele 12 luni, numarul de zile de concediu de odihna efectuate in ultimele 12 luni precum si zilele de concediu fara plata sau zile nemotivate in ultimele 12 luni, debite , etc , un exemplar din decizia de incetare a CIM si adeverinta pentru somaj in cazul in care este concediere individuala.

Alte intrebari despre Contract de munca

TOP RASPUNSURI 2024