ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

am un contract de colaborare fara sa stiu


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Sunt din feb 2013 in concediu crestere copil si azi am primit o decizie de la cei ce se ocupa cu indemnizatii ca am de platit 32 mil deoarece am prestat servicii in 2013 ! Am aflat ca doctorul meu de familie mi-a facut un contract de colaborare cu dansul in 2011 fara sa stiu fara sa il vad si sa il semnez si care e deschis si in prezent .Mentionez ca eu nu am lucrat nici la locul meu real de munca fiind din aprilie 2012 am fost in concediu de risc maternal apoi prenatal, postnatal si crestere copil. Ce pot sa fac? Figurez cu contract de colaborare la ITM cu 2 ore pe zi la doctorul respectiv dansul a zis ca imi plateste el indemnizatia darr eu figurez ca am facut garzi la el cand eu eram in concediu de risc maternal la locul meu real .Va rog sa ma ajutati m-am trezit cu un contract fara sa lucrez ,fara sa stiu ce sa fac ?

Adaugata in: Contract de munca
Nina Nina
 User  Nina Nina
a intrebat la 01 Mai. 2014
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

5 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului nina nina la 07 Mai. 2014
Inteleg ca medicul dvs tine neaprat sa incalce legea, din pacate. Este fals in acte ce face el, cat timp dvs nu ati semnat un contract de munca sau de colaborare, foarte probabil el a semnat in numele dvs, deci intra sub incidenta codului penal din pacate. Iar daca acel contract nu are niciun fel de semnatura iar dvs nu ati incasat niciun ban in calitate de colaborator, intervine si falsul in declaratii, dat fiind faptul ca depune declaratia 112 pentru venituri inexistente.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Nina Nina
 User Nina Nina
a raspuns userului Ioana Popa la 06 Mai. 2014
Multumesc frumos.Inca nu stiu ce contract am doctorul nu vrea sa mi-l arate cu toate ca stie ca o sa il dau in judecata .mi-a dat doar niste ,,acte stil forumulare cu un nr 112 declaratie rectificativa '' cu ele sa ma duc la doamna de la indemnizatii atat nu mi-a dat nici o copie dupa contractul de colaborare sau prestariii servicii
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [1] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului nina nina la 06 Mai. 2014
Puteti realiza venituri de alta natura in timpul concediului de maternitate, dar nu ca salariat. Pentru ca in cazul contractelor de munca incheiate pe baza prevederilor din Codul muncii concediul medical se va plati de catre toti angajatorii cu care aveti contract de munca. In cazul contractului de colaborare nu se plateste contributia pentru concedii si indemnizatii medicale, de regula, deci nu ati avea dreptul la indemnizatie medicala in acest caz, pentru acest contract.

Oricum, vorbim de un contract incheiat fara stirea dvs deci acel contract ar trebui incetat, fie de buna voie, fie cu interventia instantei. Contractele de colaborare nu se inregistreaza la ITM ci la ANAF.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Nina Nina
 User Nina Nina
a raspuns userului Ioana Popa la 03 Mai. 2014
Asa e! Nu e inregistrat la ITM ! Am inteles ca a facut niste reftificative daca se numesc asa si figurez cu salariul 0 lei la dansul asa nu m-ai mi se opresc banii de pe undemnizatie dar acum.am alta intrebare :daca eu am fost in concediu de risc maternal ,apoi prenatal si postanal la locul.meu de munca si la doctorul.asta figurez cu garzi in acelasi timp imi afecteza la ceva? Dureaza pana il dau in judecata si vreau sa stiu la ce sa ma astept
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [2] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 02 Mai. 2014
Contractul de colaborare nu se inregiastreaza la ITM, deci nu aveti cum sa figurati la ei cu acest contract. Se inregistreza doar la ANAF, iar de acolo se comunica situatia catre institutia platitoare. Problema grava este ca vi s-a incheiat , din ce spuneti, acel contract fara ca dvs sa sititi, ceea ce inseamna ca exista un fals in acte. Pentru ca atat timp cat nu v-ati dat acordul asupra incheierii acestei colaborari si nici nu ati semnat pentru ea medicul nu avea dreptul sa recurga la o astfel de masura. Puteti depune actiune in instanta si solicita daune pentre prejudiciul creat si pentru acest fals in acte, daca el chiar exista. Incercati sa aveti si o discutie cu medicul sa vedeti de ce a procedat in acest mod.

Alte intrebari despre Contract de munca

TOP RASPUNSURI 2024