ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

angajare


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna seara. De putin timp lucrez la o firma, mai precis de 2 luni si jumatare, mi s-a facut contract de munca dar atat eu cat si celelalte colege nu primim si nu semnam state de plata, iar de curand i-am cerut angajatorului sa imi vireze banii intr-un cont bancar si mi-a raspuns ca el nu lucreaza cu conturi bancare. Mi se pare mai mult decat dubios deoarece eu am lucrat in strainatate si acolo primeam state de plata in fiecare luna si le semnam iar banii se virau in cont. Mai mult decat atat, acum vrea sa ne modifice asa-zisul contract care este de 8 ore (dar noi lucram dublu) intr-unul de 2 ore pentru ca dupa spusele dansului sunt multe taxe de platit la stat pentru noi si nu poate plati, dar in schimb ne-a asigurat ca se va plati la fel pentru toate contributiile noastre la stat, inclusiv serviciile medicale. Eu nu cred si de accea va rog frumos sa imi raspundeti si daca puteti sa imi explicati ce se poate face. Va multumesc frumos.

Adaugata in: Contract de munca
Viorica Monica Bratu
 User  Viorica Monica Bratu
a intrebat la 23 Iul. 2012
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 26 Iul. 2012
Daca angajatorul va da bani cash, in mana, atunci dovada se face prin semnarea unui stat de plata intr-adevar, care sa ateste ca ati primit acei bani. In cazul virarii in cont, daca nu se semneaza stat dovada de face oricum prin OP sau prin extras de cont.

Faptul ca sunt multe taxe de platit la stat este o realitate, insa acesta nu poate scuti angajatorul de obligatia retinerii si virarii lor catre bugetul de stat. In caz contrar risca amenzi destul de mari. Puteti verifica daca vi se platesc contributiile la stat direct de la Casele de asigurari de stat - pesii, somaj si sanatate. Ei va pot elibera o adeverinta privind stagiul de cotizare, contra unei taxe modice situate undeva la 15 lei. Ar fi bine daca ati face si o sesizare catre ITM in conditiile in care simtiti ca nu vi se respecta anumite drepturi sau se incalca prevederi legale.

Alte intrebari despre Contract de munca

TOP RASPUNSURI 2024