ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Angajare pensionar cu drept de cumul pe perioada nedeterminata


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Va rog sa-mi spuneti in baza carui act normativ se poate incheia unui pensionar care are drept de cumul, contract de munca pe perioada nedeterminata.
Daca i-a incetat contractul de munca incheiat pe o perioada de 2 ani si prelungit cu inca un an prin act aditional as putea sa il angajez pe perioada nedeterminata pe baza unui act aditional, sau trebuie sa-i inregistrez un nou contract de munca in revisal. Va multumesc pentru raspunsul dat dar nu stiu cum sa procedez avand in vedere ca este un post important si exista riscul de blocare fiind in sistemul bugetar.

Adaugata in: Contract de munca
Mariana Dinu
 User  Mariana Dinu
a intrebat la 10 Dec. 2013
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [1] Nemultumit de acest raspuns [1]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 10 Dec. 2013
In baza Codului muncii, art. 12, coroborat cu art. 118 din legea pensiilor nr. 263/2010. Nu exista prevazuta interdicita de a incadra un pensionar cu drept de cumul pe perioada nedeterminata, ci doar o alternativa de a-l incadra pe perioada determinata, cf. art. 83 din Codul muncii.

In mediul privat pensia poate fi cumulata cu salariul indiferent de nivelul ei, dar in sistemul bugetar trebuie avuta grija la nivelul pensiei nete. Aceasta nu trebuie sa depaseasca valoarea salariului mediu brut pe tara utilizat la fundamentarea bugetului de stat pentru asigurari sociale (pensii), salariu care in prezent are valoarea de 2223 de lei. Acest salariu se stabileste anual prin legea bugetului de stat.

Referitor la acest tip de cumul in mediu bugetar, aveti in vedere si legea nr. 329/2009. Gasiti cateva informatii pe marginea acestui aspect chiar pe site-ul Ministerului Muncii - http://www.mmuncii.ro/j3/index.php/ro/protectie-sociala/pensii/843-cumulul-pensiei-cu-salariul

Alte intrebari despre Contract de munca

TOP RASPUNSURI 2024