ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Angajarea pensionarilor- Contract de munca pe perioada determinata


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua,

Am urmatoarea situiatie: am organizat un concurs pentru ocuparea unui post. In urma concursului a fost declarata castigatoare o persoana care a incetat activitatea de drept (pt pensie limita de varsta) la locul anterior de munca.
In acest caz putem sa incheiem contract de munca pe perioada determinata, tinand cont de fapul ca persoana in cauza dobandeste calitatea de pensionar doar la data emiterii deciziei de pensionare?
Codul muncii prevede posibilitatea incheierii CIM-urilor pe perioada de terminta in cazul angajarii pensionarilor. In cazul de fata persoana nu a dobandit calitatea de pensionar, dar nici angajatorul nu doreste sa incheie contract de munca pe perioada nedeterminata.

Va multumesc!

Marcela Marginean
 User  Marcela Marginean
a intrebat la 05 Mai. 2017
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

3 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Georgeta Ganea
 User Georgeta Ganea
a raspuns la intrebare la 09 Mai. 2017
Incetarea CIM in cazul pensiei de invaliditate de grad III se face numai cand va comunica decizia de pensionare.art 56 alin 1 litera c din codul muncii republicat)Dupa incetarea CIM, puteti sa-i incheiati alt CIM care poate fi si pe perioada nedeterminata in acest caz (pensie de invaliditate de grad III)pentru un program de cel mult jumatate dintr-o norma intreaga
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Marcela Marginean
 User Marcela Marginean
a raspuns la intrebare la 07 Mai. 2017
Intrebarea era daca pot incheia CIM pe perioada determinata intrucat nu a primit decizia de pensionare si prin urmare nu a dobandit calitatea de pensionar.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Adriana Iancu
 Expert Adriana Iancu
a raspuns la intrebare la 06 Mai. 2017
Potrivit art 56 alin 1 lit. c, CIM inceteaza de drept la data indeplinirii cumulative a conditiilor de varsta standard si a stagiului minim de cotizare.
Dupa aceasta data, pensionarul poate sa incheie un contract individual de munca pe perioada determinata dat fiind calitatea lui de pensionar dar si pe perioada nedeterminata, in functie de dorinta angajatorului.
La art art. 83 la lit.g din Codul muncii, este prevazuta posibilitatea, NU OBLIGATIA, incheierii de contracte individuale de munca pe durata determinata cu pensionarii care pot cumula pensia cu salariul.

Alte intrebari despre Contract de munca

TOP RASPUNSURI 2024