ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

As dori sa stiu ce trebuie sa-i urmez pentru a inchide un contract de munca?


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Am nascut pe 02.05.2012. Ar trebui sa ma intorc la serviciu pe 03.04.2014 (deoarece stiu ca si tatal este obligat sa stea 1 luna in CCC ).Am lucrat in comert .iar locul de munca nu mai este disponibil .Patronii mi-au spus de cand am plecat in CCC ca nu imi vor pastra locul de munca dupa ce revin din CCC.Sincer nici eu nu prea as mai dori sa lucrez la ei si vreau sa ma angajez in alta parte .Trebuie sa imi dau demisia cu preaviz sau sa discut cu patronii si sa inchei contractul de munca cu acordul partilor? Va multumesc.

Denisia Ghi
 User  Denisia Ghi
a intrebat la 13 Mar. 2014
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

2 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului Ioana Popa la 13 Mar. 2014
E bine sa veti in vedere si faptul ca acordul partilor cat si demisia sunt temeiuri de inceteare a contactului de munca in urma carora pierdeti dreptul la indemnizatie de somaj, daca doriti sa il accesati.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 13 Mar. 2014
Puteti incerca si varianta cu acordul partilor, caz in care incetarea va avea loc mai devreme. Angajatorul insa nu este in legalitate daca nu va primeste la lucru dupa CIC, timp de 6 luni, asa cum prevede OUG 111/2010 .Singurele situatii in care el poate dispune concedierea dvs mai devreme de cele 6 luni sunt falimentul si reorganizarea judiciara. O concediere dispusa fara aceste situatii incalca legea.

Iar in timpul CIC concedierea poate fi dispusa numai in cazul unui faliment, a unei reorganizari judiciarea sau daca angajatorul se dizolva, in conditiile legii.

Daca angajatorul va refuza cererea de incetare cu acordul partilor, lucru pe care il poate face legal, va ramane varianta demisiei cu preavizul din contract. Numai daca angajatorul renunta partial sau total la preaviz, in situatia demisiei, contractul va inceta mai devreme.

Alte intrebari despre Contract de munca

TOP RASPUNSURI 2024