ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Bonuri de masa si salariu


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua, lucrez la o firma privata si ne-au promis un salariu iar in realitate ne-au trecut pe un salariu cu 100 lei mai putin. In iulie firma si-a modificat numele dar noi nu am semnat nici un contract de munca cu denumirea noua, iar acum ne dau bonuri de masa dar valoarea lor o iau din salariu, momentan luam 700 lei si bonuri de masa. Eu nu inteleg cum ne platesc daca nu avem nimic semnat cu ei si stiu ca bonurile se dau in plus fata de salariu. Va rog sa ma lamuriti si ce pot sa fac si cui sa ma adresez. Va multumesc.

Adaugata in: Contract de munca
Tamara Bucataru
 User  Tamara Bucataru
a intrebat la 16 Dec. 2013
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 16 Dec. 2013
In primul rand nu imi dau seama daca acea difernta de 100 de lei este intre un salariu net discutat si cel incasat de fapt, sau intre cel din contract si ce primiti in mana. Daca ati semnat pentru un anumit salariu, atunci inseamna ca ati fost de acord cu acela, Cat timp el respecta minimul legal, angajatorul este in legalitate. In contractul de munca aveti salariul de incadrare in forma bruta (cuprinde contributii si impozit), ceea ce inseamna ca ce primiti in mana va fi mai mic.

Cat despre bonuri, impozitul pentru ele este suportat de angajat din venitul net, conform Codului fiscal. Deci este corecta si aceasta etapa. Din ce spuneti, sumele incasate respecta minimul legal. Nu stiu cat este salariul brut, dar suspectez ca in contract ar fi trecuta o suma aproape de 1000 de lei. Impozitul pe tichetele de masa ar ajunge in medie pe la 39-42 de lei pe luna, in functie de numarul de zile lucratoare, pentru o luna lucrata complet. Poate fi si mai mic daca aveti concediu de odihna sau zile de medical intr-o luna, caz in care primiti mai putine tichete de masa.

Alte intrebari despre Contract de munca

TOP RASPUNSURI 2024