ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

buna, legat de dreptul angajatei


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna,am 2 intrebari.

1. M-am angajat in 2008 si salariul minim era de 440 de lei. In 2009 am nascut primul copil si de atunci sunt tot in concediul crestere copil. La priMul copil mi s-a calculat indemnizatia dupa salariul de atunci minim pe economie. Acum acest salar minim e de 850 de lei. Nu s-ar putea recalcula indemnizatia dupa acest salar?

Si intrebarea 2. Cum mai exact ar trebui sa scrie ca angajatorul sa plateasca un salar angajatului care naste, mie imi scrie asa: alte elemente constitutive sporuri, indemnizati, alte adausuri. Tin minte ca la primul copil dupa nastere mi-au dat 440 de lei, cred si banuiesc ca acei bani ar fi fost pentru concediu de 21 de zile.

Multumesc


Alina Ratiu
 User  Alina Ratiu
a intrebat la 17 Apr. 2014
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 21 Apr. 2014
Nu se recalculeaza indemnizatia in functie de salariul minim pe economie, ci de veniturile obtinute in cele 12 luni anterioare datei nasterii, in multe cazuri nivelul indemnizatiei mentinandu-se acelasi pe parcursul concediilor consecutive.

Concediul de odihna nu se plateste cat timp contractul de munca inca exista. Compensarea in bani a zilelor de concediul de odihna neefectuate este posibila doar in cazul incetarii contractului.

Salariul acela se acorda in baza Contractului Colectiv de Munca National, contract ce nu mai este in vigoare din 2011. Iar odata cu expirarea lui prevederile au iesit din uz si nu se mai aplica atat timp cat nu apar in CCM la nivel de unitate sau ramura. Angajatorul nu este obligat legal sa acorde acel salariul de care vorbit. Era un ajutor acordat salariatelor pentru nastere.

Alte intrebari despre Contract de munca

TOP RASPUNSURI 2024