ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

calcul concediu prenatal


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Salariu brut pe ultimele 12 luni este de 2000 ron
Nr. de zile lucrate pe ultimele 6 luni este de 21 zile pe toate cele 6 luni.

Va rog sa-mi spuneti daca puteti, ce suma voi primi pe concediu prenatal si postnatal care a inceput cu dala de 03.01.2014.

Va multumesc anticipat!

Adaugata in: Contract de munca
Doina Dumitrescu
 User  Doina Dumitrescu
a intrebat la 09 Ian. 2014
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

2 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Doina Dumitrescu
 User Doina Dumitrescu
a raspuns userului Ioana Popa la 13 Ian. 2014
Va multumesc pentru raspuns. As dori sa va mai intreb cum se calculeaza cele 126 zile de concediu : ca si luna calendaristica sau zile efectiv lucrate? pentru ca atunci ca si luna lalendaristica de 30, respectiv 31 zile ar inceta cocediul undeva la inceputul lunii mai iar ca concediu efectic calculat pe cele 21 zile efectuate in fiecare luna undeva la sfarsitul lunii iunie.
126:30=9 mai sau 126:21=27 iunie
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 09 Ian. 2014
Indemnizatia pentru concediul de maternitate reprezinta 85% din veniturile realizate pe cele 6 luni anterioare. In calcul pot intra si alte indemnizatii medicale daca au existat in cele 6 luni, de exemplu daca ati avut concediu pentru risc maternal. Indemnizatia este aceeasi pe toata durata concediului de maternitate pre si postnatal.

Un model de calcul pentru concediul medical regasiti aici http://legislatiamuncii.manager.ro/a/6583/baza-de-calcul-a-concediului-de-maternitate.html, cu mentiunea ca salariul mediu brut pe 2014 este de 2298 de lei, conform legii bugetului de stat pe acest an. Este o mica gresala de redactare acolo, la CAS aprile ar fi de fapt = 741/20 x 20 x 10,5% = 78lei.

Daca singurul venit realizat in cele 6 luni anterioare celei in care intrati in maternitate este salariul brut de 2000 de lei pe 21 de zile, atunci acesata este baza de calcul. In situatia in care luna in care intrati in maternitate este ianuarie si pentru toata luna, atunci ar trebui sa primiti undeva la 1615 lei net, dupa retinerea CAS, contributia poate fi mai mica daca sunt mai putine zile de concediu medical in luna ianuarie.

Alte intrebari despre Contract de munca

TOP RASPUNSURI 2024