ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Calculul termenului de preaviz in cazul demisiei


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua,

Un angajat a depus cerere in 07.08.2014 prin intermediul careia a solicitat incetarea activitatii incepand cu data de 04.09.2014. Termenul de preaviz de 20 de zile lucratoare se numara incepand cu data de 7 august inclusiv si atunci salariatului ii inceteaza contractul de munca incepand cu data de 05.09.2014? La calcularea termenului de preaviz se include si data de 7 august? Care este data corecta de incetare a activitatii?
Va multumesc!

Alexandru Moldovan
 User  Alexandru Moldovan
a intrebat la 27 Aug. 2014
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

2 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Alexandru Moldovan
 User Alexandru Moldovan
a raspuns userului adriana iancu la 27 Aug. 2014
In contractul de munca al angajatului este specificat ca in cazul demisiei termenul de preaviz este de 20 de zile calendaristice. Angajatul a comunicat cererea in 7 august si a specificat ca doreste incetarea activitatii incepand cu data de 04.09.2014, ceea ce inseamna ca depaseste cele 20 de zile calendaristice si se respecta doar 18 zile calendaristice. Cum este corect sa procedez in aceasta situatie? Care este temeiul legal in baza caruia poate inceta activitatea angajatului? Va multumesc!
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Adriana Iancu
 Expert Adriana Iancu
a raspuns la intrebare la 27 Aug. 2014
Scopul preavizului este acela de a asigura angajatorului posibilitatea de alua masurile necesare inlocuirii salariatului demisionar. Termenul respectiv incepe sa curga de la comunicare, dar nu include si ziua comunicarii din doua motive:primul, legiuitorul a stabilit ca este vorba de zile lucratoare , deci se ia in calcul timpul integral de lucru, al doilea, s-ar scurta durata termenului respectiv cu o zi.
In situatia in care perioada de preaviz a contractului individual de munca este suspendat, se suspenda corespunzator si termenul in discutie.

Alte intrebari despre Contract de munca

TOP RASPUNSURI 2024