ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Ce fac cu CIM?


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna seara!

Revin asupra unei probleme pe care am expus-o saptamanile trecute. Este vorba de acea angajata care a revenit din concediu fara plata mai devreme, deoarece cea care a fost pe locul sau a demisionat. Cum spuneam, am fost preluati prin cesiune de la un alt angajator, dupa reorganizare si dupa ce institutia noastra a primit personalitate juridica.
La momentul preluarii, toti angajatii au fost preluati in revisal "activi". Am intrebat si la ITM si ca o rezolvare a fost urmatoarea situatie: suspendarea CIM la data respectiva in urma unei cereri facute de angajata si reactivarea sa incepand cu data cand aceasta a revenit efectiv la serviciu.
Acum am descoperit o alta minune: seful institutiei, pentru ca el s-a ocupat de acest lucru atunci (01.03.2013), a incheiat cu aceasta CIM cu data de 28.02.2013 plus act aditional cu salariul. Acum, eu, in urma procedurii pe care am efectuat-o la recomandarea celor de la ITM, ce alternativa am? Ii las CIM-ul incheiat de la data respectiva sau ii inchei altul, cu angajata bineinteles? Sau la CIM-ul respectiv mai fac un aditional? Si o alta intrebare tot in legatura cu angajata aceasta: ea este infirmiera si a avut salariul brut minim 750 lei. Acum, daca acesta s-a majorat la 800 eu asa ii fac aditionalul? Si in revisal la modificare trec asa?

Va multumesc mult!

Adaugata in: Contract de munca
Laura Bota
 User  Laura Bota
a intrebat la 01 Iul. 2013
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 02 Iul. 2013
Este corect de v-a spus ITM, asa cum v-am explicat si eu contractele se preiau ca atare in cazul cesiunii, nu apar modificari ca urmare a ei. Nu inteleg de ce i s-a incheiat un nou CIM. La revenirea din CIC i se reactiveaza contractul existent, nu se incheie un nou CIM. Doar daca realizeaza cumul de functii i se va incheia un al doilea contract. Vedeti daca nu cumva poate fi constatata nulitatea CIM.

Ii puteti face si decizie, daca a revenit din CIC puteti si opera in Revisal, ca modificare.

Alte intrebari despre Contract de munca

Expertii nostri
Ioana Popa
Gratiela Petrescu G Stancu adriana iancu violeta Georgescu alexei delimart Viviana Serni
TOP RASPUNSURI 2024