ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Ce pot face in situatia in care am lucrat in strainatate si am luat teapa?


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Am plecat in Germania la cules de capsuni impreuna cu pretenul meu si alte 200 de persoane si am fost tepuiti in sensul ca de la inceputul perioadei de lucru sefi nu ne-au dat contractului sa-l semnam conditiile de cazare au fost bizare timpul lucrat pe zi era 12 14 ore pe zi dupa 3 saptamni de munca ne-am trezit ca sefii nu ne-au dat meritele banesti care ni se cuvinea la fiecare .Bineinteles ca ne-am revoltat si am incercat sa apelem la ambasada Romniei sa ne plangem la politia de frontiera din Germania la sindicat la la tot ce am crezut noi ca ne poate ajuta dar intr-un final nimeni nu ne-a raspuns la strigatele noastre de ajutor .Intre timp ce polita economica din Germania faceau ancheta sefi angajase o firma de paza privata si eram fortati sa semnam contractele si scosi afara din incinta unde eram cazati unul cate unul.Eu personal impreuna cu prietenul meu am fost treziti din somn la ora 8 dimnineata de catre sefi impreuna cu cu 6 badigarzi am avut 5 minunte la dispozitie sa ne facem bagajele si sa parasim incinta ne-au urcat int-o dubita impreuna cu 3 baddigarzi si ne-au lasat in gara la 18 km de locul unde eram cazati Eu pentru munca mea pe 3 sapamni am primit 190 de euro conform calculior mele mi-se cuveneau pentru laditle de capsuni care le-am cules 870 de euro .In cazul in care avem dovezi si semnaturele la 200 de pesoane care am fost acolo unde putem apela si cine ne poate ajuta sa ni se ofere derpturile cuvenite ?


Elena Daniela Lungu
 User  Elena Daniela Lungu
a intrebat la 25 Iun. 2014
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 26 Iun. 2014
Puteti rezolva situatia numai pe baza legislatiei din Germania, din punctul meu de vedere, pentru ca este vorba de un litigiu de munca aparut in urma unei relatii directe cu un angajator de acolo. Cat timp nu ati fost angajata in Romania mai intai si detasata sau trimisa acolo de aici, nu prea aveti cum sa va rezolvati problema prin institutiile romanesti. Data viitoare mare atentie unde mergeti si in ce conditii.

Site-ul de fata se adreseaza problemelor ce pot fi rezolvate prin legislatia muncii aplicabila in Romania. Cel mult puteti incerca sa stati de vorba cu un avocat, dar dupa parerea mea tot catre un proces in Germania va va trimite.

Alte intrebari despre Contract de munca

TOP RASPUNSURI 2024