ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

ce trebuie facut in cazul modificarii functiei-meseriei ?


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua, Va rog sa imi spune-ti ce trebuie sa fac in cazul modificarii funtiei /meseriei ? si anume de la funtia de contabil se modifica in director adjunct societate comerciala. Salariul de incadrare ramane acelas 850 ron (minim pe economie- e legal acest salar pentru aceasta functie ???? ). Fac aceasta modificare printr-un act aditional la contract sau mai bine lichidez vechiul contract si fac altul nou ? trebuie sa aiba ceva studii obligatorii pentru ocuparea acestui post ? Automat trebuie modificata si fisa postului, fisa de aptitudine, fisele individuale de SSM si SU...
Multumesc.

Ioana Cazan
 User  Ioana Cazan
a intrebat la 04 Feb. 2014
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

4 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului Sorinel-Valentin dobre la 06 Feb. 2014
ART. 20 - Legea 319/2006.
(1) Angajatorul trebuie sa asigure condiţii pentru ca fiecare lucrator sa primească o instruire suficienta şi adecvată ?n domeniul securităţii şi sănătăţii ?n munca, ?n special sub forma de informaţii şi instrucţiuni de lucru, specifice locului de munca şi postului sau:
a) la angajare;
b) la schimbarea locului de munca sau la transfer;
c) la introducerea unui nou echipament de munca sau a unor modificări ale echipamentului existent;
d) la introducerea oricărei noi tehnologii sau proceduri de lucru;
e) la executarea unor lucrări speciale.

Cat timp aceste elemente nu sunt prezente, nu este obligatorie efectuarea unui nou instructaj. Ce spuneti dvs nu este o regula general valabila.

Fisele de post intr-adevar, unele din ele, contin acele paragrafe, dar nu toate si nu este obligatorie sa le contina. Exista instructaj SSM.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului Sorinel-Valentin dobre la 06 Feb. 2014
Numai daca se modifica si conditiile de lucru se va modifica fisa SSM, altfel nu. Schimbarea meseriei nu implica neaparat si acest lucru. Daca angajatul va lucra in acelasi birou, acelasi loc de munca, aceeasi localitate etc., trecand de la Specialist la Manager in acelasi domeniu, de exemplu, nu exista nicio obligatie in privinta SSM.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Sorinel-valentin Dobre
 User Sorinel-valentin Dobre
a raspuns userului Ioana Popa la 05 Feb. 2014
Cu tot respectul d-na Popa trebuie neaparat operata modificarea functiei in fisa de protectia muncii (SSM) avand in vedere ca in cadrul instructajului periodic se prelucreaza INSTRUCTIUNI PROPRII PE MESERII . Deci daca s-a schimbat meseria se poate schimba si instructajul periodic. In cazul acesta de la contabil la director adjunct probabil ramane tpt IP (instructiune proprie) pentru munca de birou .Dar trebuie scris (exista o rubrica ) noua functie si cu ce data s-a schimbat .De asemenea fisa postului contine un paragraf referitor la protectia muncii . Acesta difera de la un lucrator de executie la unul de conducere cum pare sa fie cazul .Deci trebuie umblat si la fisa postului . Sunt alte obligatii in ceea ce priveste SSM .
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [1] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 04 Feb. 2014
Se intocmeste act aditional la contractul individual de munca al salariatului prin care se modifica functia si eventual salariul de incadrare. Nu este nevoie sa incheiati un alt contract de munca si sa il incetati pe cel existent. Codul muncii va permite sa modificati clauzele contractuale printr-un astfel de document.

Nivelul salarial corespunde legii, insa acesta trebuie gandit in raport cu atributiile postului si cu responsabilitatile. Nu prea este corect sa aveti salariati de nivele diferite de pregatire sau ierarhice, cu acelasi nivel salarial, undeva trebuie sa faceti diferenta.

Pozitia mentionata de dvs face parte din Grupa majora 1 din COR, iar aceasta cuprinde functiile cu studii superioare.

Se modifica si fisa postului, nu este obligatoriu insa sa modificati si fisele medicale sau SSM daca nu se schimba conditiile de lucru sau locul muncii, astfel incat sa necesite cerinte speciale medicale sau de protectie.

Alte intrebari despre Contract de munca

TOP RASPUNSURI 2024